07/06/2022 08/06/2022 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 5 Ιουνίου 2022, στο Πνευματικό κέντρο της Ενορίας Γεννήσεως του Χριστού Μολάων, η εκδήλωση για τη λήξη του Σεμιναρίου Επιμόρφωσης Κληρικών και Λαϊκών Στελεχών Νεότητας του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, το οποίο διεξήχθη διαδικτυακά κατά...
07 Ιουνίου, 2022 - 21:53
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2022 - 1:40

Λήξη σεμιναρίου επιμόρφωσης στελεχών νεότητας της Ι.Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης

Διαδώστε:
Λήξη σεμιναρίου επιμόρφωσης στελεχών νεότητας της Ι.Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 5 Ιουνίου 2022, στο Πνευματικό κέντρο της Ενορίας Γεννήσεως του Χριστού Μολάων, η εκδήλωση για τη λήξη του Σεμιναρίου Επιμόρφωσης Κληρικών και Λαϊκών Στελεχών Νεότητας του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, το οποίο διεξήχθη διαδικτυακά κατά το Ιεραποστολικό έτος 2021-2022.

Αρχικά, ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της τοπικής Εκκλησίας, π. Νικόδημος Καρκαμπάσης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, που ολοκλήρωσαν επιτυχώς το Σεμινάριο. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην Κατήχηση ως μια διαδικασία απαραίτητη για κάθε Ενορία, αφού όπως τόνισε δεν αποτελεί μια προαιρετική ενοριακή δράση, αλλά είναι η συνέχεια της προβαπτισματικής κατήχησης που εφαρμοζόταν κατά τους αποστολικούς χρόνους. Ακολούθως, ευχαρίστησε το σεπτό Ποιμενάρχη μας, για την συμπαράσταση και στήριξη του σε κάθε προσπάθεια του Γραφείο Νεότητας, καθώς επίσης και τους εισηγητές του Σεμιναρίου Πανοσιολογιωτάτους Αρχιμανδρίτες π. Θεόφιλο Μαντζαβράκο, Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως, π. Ευστάθιο Πορφύρη, π. Γρηγόριο Βαλτογιάννη, π. Σεραφείμ Κοσμά, π. Ραφαήλ Τσάλτα, καθώς και τις κυρίες Ευσταθία Μπαρμπαγιάννη, Ψυχολόγο Msc, Dr. και Μάρθα Ηλιοπούλου, Ειδική Παιδαγωγό Msc, για τις στοχευμένες και επιστημονικά άρτιες εισηγήσεις τους. Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς επίσης και τον π. Ευστάθιο Πορφύρη, ο οποίος είχε την εν γένει φροντίδα της διοργάνωσης και φιλοξενίας της εκδήλωσης.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, ο οποίος δεν κατάφερε να παρευρεθεί λόγω ποιμαντικών υποχρεώσεων, εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόφιλος Μαντζαβράκος, ο οποίος μετέφερε την ευλογία και τον έπαινο του Σεβασμιωτάτου στους συμμετέχοντες του Σεμιναρίου. Ακόμη, στη σύντομη ομιλία του τόνισε ότι η κατήχηση θα πρέπει να γίνεται τόσο με σωστή προετοιμασία και εκπαίδευση, όσο και με πίστη, προσευχή και εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Χριστού, χωρίς τον οποίο δεν δυνάμεθα να πετύχουμε τίποτα. Τέλος, απένειμε τις βεβαιώσεις παρακολούθησης και πρόσφερε ένα αναμνηστικό δώρο στους παρευρισκόμενους ευχόμενος καλή δύναμη στη διακονία τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων