21/06/2021 21/06/2021 Το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021, ήταν για την Αγία Εκκλησία το τελευταίο Ψυχοσάββατο του έτους, το αποκαλούμενο και Μέγα Ψυχοσάββατο του Ρουσαλιού, καθώς και η παραμονή της μεγάλης εορτής της Πεντηκοστής. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος το απόγευμα της ημέρας αυτής, όπως έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, χοροστάτησε στον Εσπερινό της Πεντηκοστής,...
21 Ιουνίου, 2021 - 21:29
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2021 - 20:54

“Να διατηρείτε αταλάντευτη την πίστη και να προσεύχεστε αδειαλείπτως”

Διαδώστε:
“Να διατηρείτε αταλάντευτη την πίστη και να προσεύχεστε αδειαλείπτως”

Το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021, ήταν για την Αγία Εκκλησία το τελευταίο Ψυχοσάββατο του έτους, το αποκαλούμενο και Μέγα Ψυχοσάββατο του Ρουσαλιού, καθώς και η παραμονή της μεγάλης εορτής της Πεντηκοστής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος το απόγευμα της ημέρας αυτής, όπως έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, χοροστάτησε στον Εσπερινό της Πεντηκοστής, στον Ι.Ν Αγίου Γεωργίου του Α΄ Κοιμητηρίου Σπάρτης. Αμέσως μετά, στον χώρο του Κοιμητηρίου, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση προς ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων.

Στην ομιλία του προς το εκκλησίασμα, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής της Πεντηκοστής επισημαίνοντας ότι την ημέρα αυτή η Αγία Εκκλησία μας εορτάζει τα γενέθλιά της. Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι την Εκκλησία την επιθύμησε ο Επουράνιος Πατέρας, την ίδρυσε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και την γεμίζει με την παρουσία του το Άγιο Πνεύμα. Παράλληλα προέτρεψε τους πιστούς να διάγουν ενάρετο βίο και σε κάθε δυσκολία που παρουσιάζεται στη ζωή τους, να διατηρούν αταλάντευτη την πίστη τους και να προσεύχονται αδιαλείπτως, ώστε να έχουν την στήριξη και την φώτιση της Αγίας Τριάδας.

Στην φετινή τελετή δεν πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιερής εικόνας της Πεντηκοστής στους διαδρόμους του Κοιμητηρίου, ούτε συμμετείχε η Φιλαρμονική του Δ. Σπάρτης, λόγω των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων