19/03/2022 19/03/2022 Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 18 Μαρτίου 2022 στους Ιερούς Ναούς μας η ακολουθία της Β΄ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στην ακολουθία στον Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης. Στην μεστή νοημάτων ομιλία του, ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε αρχικά στον λυτρωτικό και...
19 Μαρτίου, 2022 - 13:07
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2022 - 12:18

Ο Μητροπολίτης Ευστάθιος για τον λυτρωτικό ρόλο της Παναγίας και την ανάγκη προσευχής

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ευστάθιος για τον λυτρωτικό ρόλο της Παναγίας και την ανάγκη προσευχής

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 18 Μαρτίου 2022 στους Ιερούς Ναούς μας η ακολουθία της Β΄ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στην ακολουθία στον Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης. Στην μεστή νοημάτων ομιλία του, ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε αρχικά στον λυτρωτικό και μεσιτικό ρόλο της Παναγίας.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος, θέλοντας να υπογραμμίσει την ανάγκη για απαλλαγή από τη διαφθορά και την αμαρτία, ανέλυσε τα λόγια του οίκου της Β΄ Στάσης των Χαιρετισμών που αναφέρει τα εξής: «Λάμψας ἐν τῇ Αἰγύπτῳ, φωτισμὸν ἀληθείας, ἐδίωξας τοῦ ψεύδους τὸ σκότος· τὰ γὰρ εἴδωλα ταύτης Σωτήρ, μὴ ἐνέγκαντά σου τὴν ἰσχύν, πέπτωκεν· οἱ τούτων δὲ ῥυσθέντες, ἐβόων πρὸς τὴν Θεοτόκον·». Ολοκληρώνοντας, προέτρεψε το εκκλησίασμα να προσεύχεται αδιαλείπτως στον Πανάγαθο Θεό και τη Μεγαλόχαρη, ώστε να φωτιστούν τα μυαλά όσων κινούν τον πόλεμο στην Ουκρανία και να δοθεί σύντομα τέλος στη δραματική αυτή κατάσταση, όπου ομόδοξοι πολεμούν μεταξύ τους, άμαχος πληθυσμός εξοντώνεται και εκατομμύρια ανθρώπων οδηγούνται στην προσφυγιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων