27/05/2020 27/05/2020 Στη Σπάρτη και στον Ιερό Ναό του Οσίου Νίκωνος, το βράδυ της παραμονής  της Εορτής της Αποδόσεως του Πάσχα  τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, που περιελάμβανε την ακολουθία της Αναστάσεως του Κυρίου. Την Αγρυπνία παρακολούθησαν αρκετοί πιστοί τηρώντας όλα τα προληπτικά μέτρα προστασίας. Ο Σεβασμιώτατος πριν την απόλυση...
27 Μαΐου, 2020 - 18:39

“Ο Χριστός είναι η Ζωή και η Ανάσταση και όχι πηγή κακών”

Διαδώστε:
“Ο Χριστός είναι η Ζωή και η Ανάσταση και όχι πηγή κακών”

Στη Σπάρτη και στον Ιερό Ναό του Οσίου Νίκωνος, το βράδυ της παραμονής  της Εορτής της Αποδόσεως του Πάσχα  τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, που περιελάμβανε την ακολουθία της Αναστάσεως του Κυρίου. Την Αγρυπνία παρακολούθησαν αρκετοί πιστοί τηρώντας όλα τα προληπτικά μέτρα προστασίας.

Ο Σεβασμιώτατος πριν την απόλυση μίλησε και  αναφέρθηκε αρχικά στο απόσπασμα από τον Κατηχητικό Λόγο του Ιωάννη του Χρυσοστόμου, που διαβάστηκε λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας και είναι μεστός διδαγμάτων. Ιδιαίτερα στάθηκε στη φράση: “νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες, εὐφράνθητε σήμερον” επισημαίνοντας την ανάγκη νηστείας από τις αμαρτίες, που μας αποπροσανατολίζουν και μας στερούν την πραγματική χαρά που προσφέρει η εν Χριστώ ζωή.

Στη συνέχεια μίλησε για το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, που κάποιοι αντιμάχονται, τονίζοντας ότι “ο Χριστός είναι η Ζωή και η Ανάσταση και όχι πηγή κακών”. Αδιάψευστοι μάρτυρες αυτής της παραδοχής είναι οι είκοσι αιώνες χριστιανικής παράδοσης, όπου η Εκκλησία μας με αυτό τον τρόπο μεταδίδει το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου χωρίς προβλήματα, αλλά και οι κληρικοί μας, που καταλύουν τη Θεία Κοινωνία, ύστερα από τη συμμετοχή σε Αυτήν ανθρώπων που πάσχουν από μεταδοτικές ασθένειες, χωρίς ποτέ οι ίδιοι να νοσήσουν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων