21/11/2019 21/11/2019 Τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου εορτάζει σήμερα η Εκκλησία. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, στον Ι.Ν Παναγίας Πορταϊτισσας, στον Άγιο Ιωάννη Σπάρτης, που αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους, τελέσθηκε σε κατανυκτικό κλίμα ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή...
21 Νοεμβρίου, 2019 - 11:33

Πανηγύρισε το Μετόχι της Ι.Μ. Ιβήρων στη Σπάρτη

Διαδώστε:
Πανηγύρισε το Μετόχι της Ι.Μ. Ιβήρων στη Σπάρτη

Τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου εορτάζει σήμερα η Εκκλησία. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, στον Ι.Ν Παναγίας Πορταϊτισσας, στον Άγιο Ιωάννη Σπάρτης, που αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους, τελέσθηκε σε κατανυκτικό κλίμα ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχ. Θεοφίλου Μαντζαβράκου καθώς και αρκετών κληρικών από την ευρύτερη περιοχή.

Ο Ποιμενάρχης στον λόγο του, με αφορμή τον στίχο ‘’Πάντα ὑπὲρ ἔννοιαν, πάντα ὑπερένδοξα, τὰ σὰ Θεοτόκε μυστήρια…’’ από εμπνευσμένο ύμνο της Εκκλησίας, αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο της Υπεραγίας Θεοτόκου, από την γέννησή Της μέχρι και την κοίμησή Της. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς να βρίσκονται πάντα υπό την Σκέπη της Μεγαλόχαρης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων