27/05/2023 27/05/2023 Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, τελέστηκαν το πρωί του Σαββάτου 27 Μαΐου 2023 τα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Θεοπρομήτορος Αγίας Άννης της Ιεράς Μονής Ζερμπίτσης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, τον οποίον συνεπικούρησαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεώς, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος Μαντζαβράκος, ο ιεροκήρυκας της τοπικής Εκκλησίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ευστάθιος Πορφύρης...
27 Μαΐου, 2023 - 18:47
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2023 - 18:30

Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Άννης της Μονής Ζερμπίτσης από τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας

Διαδώστε:
Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Άννης της Μονής Ζερμπίτσης από τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, τελέστηκαν το πρωί του Σαββάτου 27 Μαΐου 2023 τα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Θεοπρομήτορος Αγίας Άννης της Ιεράς Μονής Ζερμπίτσης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, τον οποίον συνεπικούρησαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεώς, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος Μαντζαβράκος, ο ιεροκήρυκας της τοπικής Εκκλησίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ευστάθιος Πορφύρης και κληρικοί όμορων περιοχών.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά τη διάρκεια της τελετής, εξηγούσε στους ευλαβείς χριστιανούς τη διαδικασία και τους συμβολισμούς κάθε ενέργειας.

Με την ολοκλήρωση των εγκαινίων, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες στους κτήτορες και ευεργέτες του Ναού, που προέρχονται από διάφορες περιοχές της Πατρίδας, αλλά και από το Εξωτερικό, την Ηγουμένη και τα μέλη της αδελφότητας της Ι.Μ. Ζερμπίτσης για την ανύστακτη φροντίδα τους, καθώς και τον υπεύθυνους για την ανέγερση του Ναού για την αρτιότητα της εργασίας τους. Στη συνέχεια μίλησε για την ευλογία που έχει ένας τόπος από την ύπαρξη ενός Ναού, ιδιαίτερα στην αποκαλυπτική εποχή που βιώνουμε.

Μάλιστα, χαρακτήρισε τους Ναούς σχολεία αφού μας διδάσκουν, νοσοκομεία επειδή αποτελούν βάλσαμο για τις ψυχές και φάρους μιας και φωτίζουν τον δρόμο της αρετής και της σωτηρίας.

Ακολούθησε, σε χαρμόσυνο κλίμα, η τέλεση της πρώτης Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Με την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης ο Σεβασμιώτατος επανέλαβε τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι συνέβαλαν, επώνυμα ή ανώνυμα, στην ανέγερση του Ναού, προς τους κληρικούς που συνέδραμαν και συμμετείχαν στην τελετή, καθώς και προς τους πολυάριθμους πιστούς, που με ευλάβεια παρακολούθησαν τα εγκαίνια.

       

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων