16/09/2021 16/09/2021 Την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος άγει τα σεπτά Ονομαστήριά του. Στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, την παραμονή της εορτής και ώρα 18.00, θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του σεπτού Ποιμενάρχη. Το πρωί της...
16 Σεπτεμβρίου, 2021 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2021 - 18:27

Τα Ονομαστήρια του Σπάρτης Ευσταθίου (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Διαδώστε:
Τα Ονομαστήρια του Σπάρτης Ευσταθίου (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος άγει τα σεπτά Ονομαστήριά του.

Στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, την παραμονή της εορτής και ώρα 18.00, θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του σεπτού Ποιμενάρχη. Το πρωί της εορτής θα τελεσθούν ο Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος. Στην Ιερά Μητρόπολή φυλάσσεται απότμημα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ευσταθίου, το οποίο θα τεθεί και τις δύο ημέρες σε προσκύνηση, για ευλογία του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης την κυριώνυμη ημέρα της εορτής θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου στο Ίδρυμα περιθάλψεως χρονίως πασχόντων, ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ στους Μολάους.

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων