25/03/2020 25/03/2020 «Εύχομαι να μην ξαναπεράσουμε έτσι την 25η Μαρτίου» ανέφερε σήμερα με έκδηλη συγκίνηση και μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος και συνεχίζοντας είπε: «Η Παναγία να απλώσει την σκέπη της σε όλους εκείνους που αγωνίζονται » Τη γιορτή αυτή να μην την ξαναγιορτάσουμε έτσι σιωπηρά διότι είναι η γιορτή της σωτηρίας...
25 Μαρτίου, 2020 - 19:04
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2020 - 21:52

«Η Παναγιά μας να απλώσει τη σκέπη της σε αυτούς που αγωνίζονται»

Διαδώστε:
«Η Παναγιά μας να απλώσει τη σκέπη της σε αυτούς που αγωνίζονται»

«Εύχομαι να μην ξαναπεράσουμε έτσι την 25η Μαρτίου» ανέφερε σήμερα με έκδηλη συγκίνηση και μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος και συνεχίζοντας είπε: «Η Παναγία να απλώσει την σκέπη της σε όλους εκείνους που αγωνίζονται » Τη γιορτή αυτή να μην την ξαναγιορτάσουμε έτσι σιωπηρά διότι είναι η γιορτή της σωτηρίας μας»

Αναλυτικότερα, εν μέσω των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς του Κορωνοϊού, ο Ελληνισμός εόρτασε σήμερα τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνική μας Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη τελέσθηκαν, κεκλεισμένων των θυρών και για τους σκοπούς της ραδιοφωνικής μετάδοσης από τον Σταθμό της τοπικής Εκκλησίας, ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Πριν την τέλεση της Δοξολογίας για την Εθνική μας Επέτειο, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας μίλησε, συγκινησιακά φορτισμένος, για την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει η ανθρωπότητα. Έκανε έκκληση στην Παναγία μας να έχει υπό την σκέπη Της τον λαό μας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους ευσεβείς χριστιανούς να ψάλλουν από τα σπίτια τους το κοντάκιο ‘’τη Υπερμάχω’’ και τον Εθνικό μας Ύμνο, ενώ γνωστοποίησε ότι την ίδια ώρα όλες οι καμπάνες των Ιερών Ναών μας θα χτυπήσουν χαρμόσυνα!

Ακούστε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο:

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων