29/07/2021 29/07/2021 Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, παρουσία πλήθους πιστών και με την τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων προστασίας για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων, Ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, τίμησε τον προστάτη του Άγιο Παντελεήμονα. Τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021, στον φερώνυμο περικαλλή Ιδρυματικό Ναό, τελέστηκε ο...
29 Ιουλίου, 2021 - 15:58
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2021 - 17:24

Το Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης τίμησε τον προστάτη Άγιο Παντελεήμονα

Διαδώστε:
Το Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης τίμησε τον προστάτη Άγιο Παντελεήμονα

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, παρουσία πλήθους πιστών και με την τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων προστασίας για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων, Ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, τίμησε τον προστάτη του Άγιο Παντελεήμονα.

Τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021, στον φερώνυμο περικαλλή Ιδρυματικό Ναό, τελέστηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ” αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών από την ευρύτερη περιοχή.

Κατά τον Εσπερινό, τον θείο λόγο κήρυξε ο Διοικητής του Ιδρύματος και τέως Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιος Κοντός. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στον ενάρετο βίο του Αγίου Παντελεήμονος, ενώ προέτρεψε τους πιστούς  να μιμηθούν τους Αγίους της Εκκλησίας μας και να αφεθούν στα χέρια του Ιησού Χριστού, γιατί μόνο εκεί θα βρουν τον αληθινό Παράδεισο. Στον επίλογο του αναφέρθηκε στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, ο οποίος με περίσσια αγάπη και πολλές δυσκολίες δημιούργησε το Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης, όπου ο ίδιος μαζί με τον Διευθυντή του Ιδρύματος θα συμπορευτούν ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν την αγάπη και την φροντίδα στους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Με την ολοκλήρωση του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος εκθείασε τον ομιλητή για το ήθος, την θεολογική του κατάρτιση και την σημαντική προσφορά των υπηρεσιών του στο ίδρυμα και μάλιστα αμισθί, ύστερα από δική του επιθυμία.

Κατά τον Εσπερινό, τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Διοικητής του Ιδρύματος και τέως Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιος Κοντός. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στον ενάρετο βίο του Αγίου Παντελεήμονος, ενώ προέτρεψε τους πιστούς  να μιμηθούν τους Αγίους της Εκκλησίας μας και να αφεθούν στα χέρια του Ιησού Χριστού, γιατί μόνο εκεί θα βρουν τον αληθινό Παράδεισο. Στον επίλογο του αναφέρθηκε στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, ο οποίος με περίσσια αγάπη και πολλές δυσκολίες δημιούργησε το Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης, όπου ο ίδιος μαζί με τον Διευθυντή του Ιδρύματος θα συμπορευτούν ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν την αγάπη και την φροντίδα στους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Με την ολοκλήρωση του Εσπερινού, ο σεπτός Ποιμενάρχης εκθείασε τον ομιλητή για το ήθος, την θεολογική του κατάρτιση και την σημαντική προσφορά των υπηρεσιών του στο ίδρυμα και μάλιστα αμισθί, ύστερα από δική του επιθυμία.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέστηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασία και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη. Επίκαιρα ομίλησε ο Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεώς, αδελφός της Ι.Μ Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα και υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας π. Νικόδημος Καρκαμπάσης.

Πριν την καθιερωμένη τέλεση του μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κτητόρων του Ναού και των ευεργετών του Ιδρύματος, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε όλους τους επώνυμους και ανώνυμους, που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος, το οποίο συνεχίζει απρόσκοπτα, παρά τις δυσκολίες, να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε εμπερίστατους συνανθρώπους μας. Επίσης, καλωσόρισε τον ομογενή, κ. Θεόδωρο Περδικόγιαννη, ενώ παράλληλα εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του προς τους ομογενείς για την έμπρακτη και συνεπή αγάπη και στήριξη, που επιδεικνύουν προς τα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεώς. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στο εκκλησίασμα να έχει την ευλογία του τιμώμενου Αγίου.

Μετά την τέλεση του μνημοσύνου, τον λόγο πήρε ο καταξιωμένος ομογενής κ. Περδικόγιαννης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο για την επί 41 έτη πολύτιμη και πολυποίκιλη προσφορά του στην τοπική Εκκλησία και όχι μόνο. Ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης και αγάπης, μάλιστα, πρόσφερε στον Σεβασμιώτατο, εκ μέρους της οικογένειάς του, μία ποιμαντορική ράβδο. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε, εμφανώς συγκινημένος, τον διακεκριμένο ομογενή για την ευγενική χειρονομία, αλλά περισσότερο για την συνεπή και πολυετή στήριξή του, εκθείασε το ήθος, την αγάπη του προς την Εκκλησία και τον πατριωτισμό του, ενώ του ευχήθηκε προσωπική και οικογενειακή υγεία, χαρά και κατά Θεόν προκοπή.

Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Παντελεήμονος εντός του Ιδρύματος, χωρίς όμως την παρουσία πιστών, λόγω των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

Την μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος τίμησαν με την παρουσία τους κατά τον Εσπερινό ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, ο Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Πολίτης και ο Αστυνομικός Διευθυντής  κ. Βασίλειος Τσιγαρίδης. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν  ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Εγγειοβελτιωτικών Θεμάτων κ. Νίκωνας Τζινιέρης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων