16/04/2019 16/04/2019 Το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου 2019,, στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τελέσθηκε ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Κατά τη διάρκεια της εσπερινής λατρευτικής σύναξης, ομιλία εξεφώνησε ο εφημέριος Μυρτέας Πρωτοπρ. Αθανάσιος Τσολάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αρετή της ταπεινοφροσύνης. Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε...
16 Απριλίου, 2019 - 16:41

Χειροθεσίες Πνευματικών στη Σπάρτη

Διαδώστε:
Χειροθεσίες Πνευματικών στη Σπάρτη

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου 2019,, στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τελέσθηκε ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου.
Κατά τη διάρκεια της εσπερινής λατρευτικής σύναξης, ομιλία εξεφώνησε ο εφημέριος Μυρτέας Πρωτοπρ. Αθανάσιος Τσολάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αρετή της ταπεινοφροσύνης.
Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Πνευματικούς τρεις κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς : τον Αρχιερατικό Επίτροπο και εφημέριο Καστορείου Πρωτ. Νεκτάριο Παπαδόπουλο, τον εφημέριο Βρεσθένων π. Ιωάννη Καμαρινό και τον εφημέριο Σελλασίας και υπεύθυνο των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων Ταϋγέτης π. Νικόλαο Τσέτσεκα. Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος είχε μιλήσει με επαινετικά λόγια για τους τρεις νέους Πνευματικούς, όσον αφορά στο ποιμαντικό έργο στις Ενορίες τους και την εν γένει προσφορά τους στην τοπική Εκκλησία. Παράλληλα αναφέρθηκε στο εξαιρετικά απαιτητικό έργο του Εξομολόγου δίνοντας πατρικές συμβουλές. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε τους ομιλητές όλων των Κατανυκτικών Εσπερινών, τους κληρικούς, τους ιεροψάλτες, τους διακονούντες τον Ναό καθώς και τους ευλαβείς πιστούς για την συμμετοχή τους.

(φώτο:Γεώργιος Προφύρης)

DSC_7898 (2)DSC_7911 (2)DSC_7921 (2)DSC_7941 (2)DSC_7960 (2)DSC_7971 (2)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων