22/10/2019 22/10/2019 Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και τη συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου. Συμπροσευχούμενος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος. Κατά τη διάρκεια της λατρευτικής σύναξης, τελέσθηκε η εις Διάκονον χειροτονία του Οσιολογιωτάτου Μοναχού της Ι.Μ...
22 Οκτωβρίου, 2019 - 15:16

Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Σπάρτης

Διαδώστε:
Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Σπάρτης

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και τη συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου. Συμπροσευχούμενος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος.

Κατά τη διάρκεια της λατρευτικής σύναξης, τελέσθηκε η εις Διάκονον χειροτονία του Οσιολογιωτάτου Μοναχού της Ι.Μ Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα, πατρός Γρηγορίου Βαλτογιάννη. Ο νέος διάκονος στην χειροτονητήρια ομιλία του αναφέρθηκε στο δέος που διαπερνά την ύπαρξή του αναλογιζόμενος το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνει ως υπηρέτης του Ιερού Θυσιαστηρίου. Επικαλέστηκε τη χάρη και την ευλογία του Αγίου Γρηγορίου του θεολόγου, του οποίου το όνομα έλαβε κατά την πρόσφατη μοναχική κουρά του, καθώς και των Αγίων Αναργύρων των οποίων την ιστορική Μονή στον Πάρνωνα κλήθηκε από τον Πανάγαθο Θεό να υπηρετεί. Επίσης ευχαρίστησε όλους όσοι του στάθηκαν κατά τη διάρκεια της μέχρι σήμερα βιοτής του, όπως τους γονείς και τους καθηγητές του. Στάθηκε δε ιδιαίτερα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, που από την πρώτη στιγμή της πνευματικής τους σχέσης τον περιέβαλε με αγάπη και εμπιστοσύνη, καθώς και στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Πρόδρομο, τον οποίο χαρακτήρισε δεύτερο πατέρα.

Από την πλευρά του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απηύθυνε πατρικές συμβουλές στον νέο Διάκονο, εκθείασε την επιστημονική του κατάρτιση, το ήθος και το χάρισμα που έχει στον λόγο, ενώ του ευχήθηκε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο στον ωραίο δρόμο της αρετής και της προσωπικής θυσίας, που πηγάζει από την αγάπη, χωρίς όρους και όρια, προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο.

Ο Διάκονος π. Γρηγόριος Βαλτογιάννης είναι ένας χαρισματικός νέος. Είναι πτυχιούχος θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος Διαπανεπιστημιακού και Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ηθική Φιλοσοφία και πτυχιούχος Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδίκευσης, υπό τον τίτλο: ‘’Ορθόδοξη θεολογία και χριστιανικός πολιτισμός’’. Επίσης είναι υποψήφιος διδάκτορας θεολογίας και υποψήφιος διδάκτορας βυζαντινής φιλοσοφίας. Γνωρίζει άριστα την αγγλική και πολύ καλά τη γαλλική και την ιταλική γλώσσα, ενώ κατέχει και δίπλωμα χρήστη ηλεκτρονικών υπολογιστών. Έχει ήδη συμμετέχει, ως ομιλητής, σε διάφορες λατρευτικές συνάξεις ή εκδηλώσεις της τοπικής Εκκλησίας, ύστερα από παραίνεση του Σεβ. Ποιμενάρχη, ενώ ήταν και εισηγητής στο παρελθόν σε συνέδρια πανελλαδικής φύσεως.

Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019, ημέρα που η Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, θα τελεσθεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην φερώνυμη Ιερά Μονή στον Πάρνωνα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του νέου Διακόνου πατρός Γρηγορίου.

    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων