15/06/2024 15/06/2024 Ύστερα από τη συνεργασία μεταξύ του Ιδρύματος ‘’Σταύρος Νιάρχος’’ και της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης και επιτυχημένη διευθέτηση δυσκολιών που ανέκυψαν, την Τρίτη 11 Ιουνίου υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της τοπικής Εκκλησίας και της εταιρείας ΕΚΤΕΡ Α.Ε, για την εκτέλεση του έργου, με τίτλο: «Κτηριακό συγκρότημα Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Σχολή Αγιογραφίας ’’Φώτης Κόντογλου’’...
15 Ιουνίου, 2024 - 17:48
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2024 - 16:46

Υπεγράφη η Σύμβαση για το κτίριο των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας της Ι.Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης

Διαδώστε:
Υπεγράφη η Σύμβαση για το κτίριο των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας της Ι.Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης

Ύστερα από τη συνεργασία μεταξύ του Ιδρύματος ‘’Σταύρος Νιάρχος’’ και της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης και επιτυχημένη διευθέτηση δυσκολιών που ανέκυψαν, την Τρίτη 11 Ιουνίου υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της τοπικής Εκκλησίας και της εταιρείας ΕΚΤΕΡ Α.Ε, για την εκτέλεση του έργου, με τίτλο: «Κτηριακό συγκρότημα Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Σχολή Αγιογραφίας ’’Φώτης Κόντογλου’’ & Σχολή Βυζαντινής Μουσικής ‘’Πέτρος ο Λακεδαιμόνιος’’ ».

Οι άρτιες υποδομές θα βρίσκονται πλησίον του προσκυνηματικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Σπάρτης και παραπλεύρως του Βρεφονηπιακού Σταθμού ‘’ο Άγιος Βασίλειος’’ της Ιεράς Μητρόπολης. Ήδη το ίδρυμα ‘’Σταύρος Νιάρχος’’, που αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την χρηματοδότηση του σπουδαίου έργου, έχει ολοκληρώσει την μελέτη, ενώ πέρα από την κατασκευή του υπερσύγχρονου κτιρίου, έχει αναλάβει και τον εξοπλισμό. Η συμβατική αμοιβή ανέρχεται στο ποσό των 3.568.693,13 €, ενώ η συνολική προθεσμία για την περαίωση του αντικειμένου της σύμβασης είναι 18 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής του πρωτοκόλλου εγκατάστασης.

Η Ιερά Μητρόπολη και προσωπικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, εκφράζουν ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο του Ιδρύματος ‘’Σταύρος Νιάρχος’’, κ. Ανδρέα Δρακόπουλο, και τους άξιους συνεργάτες του, για την σημαντική αυτή δωρεά, που θα δώσει την ευκαιρία σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, αλλά κυρίως στους νέους και τις νέες μας, να εντρυφήσουν στα ενδιαφέροντα αντικείμενα της βυζαντινής μουσικής και της αγιογραφίας, μέσα σ’ ένα περιβάλλον ευχάριστο και απόλυτα λειτουργικό. Πρόκειται, για άλλη μια ευεργεσία από τις πολλές που έχει πραγματοποιήσει ή δρομολογήσει το Ίδρυμα ‘’Σταύρος Νιάρχος’’ στον ευλογημένο τόπο μας, βάζοντας ανεξίτηλη την σφραγίδα του στην πορεία ανάπτυξης και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων