26/03/2024 26/03/2024 Έκκληση προς κάθε αρμόδια αρχή για να αποκατασταθούν οι βλάβες, που προκλήθηκαν από τον σεισμό του 2017 στην εκκλησία-θρησκευτικό μνημείο του Αφάλωνα της Λέσβου απευθύνει ο ιερέας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου π. Γεώργιος Δελλής. Η εκκλησία υπέστη ρήγματα, έντονες αποσαθρώσεις, αλλά και αποκολλήσεις θραυσμάτων. «Οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί κι έχουν κατατεθεί με αριθμό...
26 Μαρτίου, 2024 - 17:49
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2024 - 18:11

Στάσιμο το ζήτημα της αποκατάστασης του σεισμόπληκτου ναού στον Αφάλωνα Λέσβου

Διαδώστε:
Στάσιμο το ζήτημα της αποκατάστασης του σεισμόπληκτου ναού στον Αφάλωνα Λέσβου

Έκκληση προς κάθε αρμόδια αρχή για να αποκατασταθούν οι βλάβες, που προκλήθηκαν από τον σεισμό του 2017 στην εκκλησία-θρησκευτικό μνημείο του Αφάλωνα της Λέσβου απευθύνει ο ιερέας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου π. Γεώργιος Δελλής.

Η εκκλησία υπέστη ρήγματα, έντονες αποσαθρώσεις, αλλά και αποκολλήσεις θραυσμάτων.

«Οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί κι έχουν κατατεθεί με αριθμό πρωτοκόλλου στη διεύθυνση αναστήλωσης των βυζαντινών και νεοτέρων μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού από τις 28 Ιουνίου του 2022. Πρέπει να δούμε εάν εγκρίθηκαν οι μελέτες ή εάν θα χρειαστεί συμπληρωματικές μελέτες λόγω του ότι έχουν παρέλθει χρόνια και καταπονείται το μνημείο περισσότερο», τονίζει ο π. Γεώργιος Δελλής, ο οποίος επισημαίνει ότι ο ναός λειτουργεί ουσιαστικά με δική του ευθύνη.

Δείτε τα όσα δηλώνει ο π. Γεώργιος Δελής στην ΕΡΤ:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων