21/10/2022 21/10/2022 Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνουν Επιμορφωτικά Σεμινάρια για κληρικούς και υποψήφιους κληρικούς με θέμα: «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα (εξομολογητική)». Τα σεμινάρια μοριοδοτούνται από την Ελληνική Πολιτεία και θα περιλαμβάνουν εισηγήσεις που θα πραγματοποιούνται από πεπειραμένους κληρικούς και έγκριτους...
21 Οκτωβρίου, 2022 - 20:11
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2022 - 20:14

Ι.Μ. Νέας Ιωνίας: Ξεκίνησαν τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια για κληρικούς (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ι.Μ. Νέας Ιωνίας: Ξεκίνησαν τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια για κληρικούς (ΦΩΤΟ)

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνουν Επιμορφωτικά Σεμινάρια για κληρικούς και υποψήφιους κληρικούς με θέμα: «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα (εξομολογητική)».

Τα σεμινάρια μοριοδοτούνται από την Ελληνική Πολιτεία και θα περιλαμβάνουν εισηγήσεις που θα πραγματοποιούνται από πεπειραμένους κληρικούς και έγκριτους ακαδημαϊκούς και θα απευθύνονται σε κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και υποψήφιους κληρικούς. Σκοπός τους θα είναι η παρουσίαση βασικών εννοιών σε θέματα Λειτουργικής, Ποιμαντικής και Διοίκησης και Οργάνωσης Ενορίας καθώς και η συμβουλευτική προσέγγιση πάνω σε σύγχρονα ποιμαντικά ζητήματα.

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 τελέσθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μητροπολιτικού Μεγάρου στη Νέα Ιωνία ο Αγιασμός από τον  Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο οποίος επευλόγησε την έναρξη του προγράμματος, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε.

Πρώτος εισηγητής ήταν ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Δρ. Θεολογίας, ο οποίος, αφού αρχικά μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, στη συνέχεια ευχαρίστησε τον ιεράρχη για τη συνεργασία με το Ι.Π.Ε. και αναφέρθηκε στο περιεχόμενο και στους στόχους του προγράμματος, καθώς και στις δυνατότητες που προσφέρει στους κληρικούς να επιμορφωθούν και να ενισχυθούν στην αντιμετώπιση σύγχρονων πρακτικών και ποιμαντικών θεμάτων της ενοριακής ζωής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων