05/02/2024 05/02/2024 Η πρώτη, για το νέο έτος 2024, Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας, παρουσία απάντων των εφημερίων και των διακόνων της Ιεράς Μητρόπολης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ενημέρωσε αναλυτικά τους κληρικούς της Ιεράς Μητρόπολης για τις αποφάσεις της...
05 Φεβρουαρίου, 2024 - 15:20
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2024 - 14:00

Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας

Η πρώτη, για το νέο έτος 2024, Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας, παρουσία απάντων των εφημερίων και των διακόνων της Ιεράς Μητρόπολης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ενημέρωσε αναλυτικά τους κληρικούς της Ιεράς Μητρόπολης για τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, σχετικά με την εξαγγελθείσα νομοθέτηση γάμου και «τεκνοθεσίας» υπέρ των ζευγαριών του ιδίου φύλου, καθώς και για την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου περί του Γάμου, η οποία αναγνώσθηκε στους Ιερούς Ναούς την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

Στην εισαγωγική του ομιλία ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ιερότητα του μυστηρίου του Γάμου και στην αξία του θεόσδοτου θεσμού της οικογενείας, η οποία αποτελεί το κύτταρο της Εκκλησίας, της κοινωνίας και του έθνους μας.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε επίσης την αδήριτη ανάγκη για μετάνοια και επιστροφή στην οδό της ζωής της Εκκλησίας, ενώ προέβη σε προτάσεις ποιμαντικής, που καλούνται να ακολουθήσουν οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίες έχουν ως βάση τον σωτηριολογικό λόγο του Ευαγγελίου και την ομόφωνη πατερική παράδοση της Εκκλησίας μας.

Ακολούθησε εκτενής συζήτηση και εκφράσθηκαν πολλές και σημαντικές απόψεις, αναφορικά με το ευαίσθητο αυτό θέμα. Αναπτύχθηκαν επίσης προσωπικοί προβληματισμοί για ζητήματα πνευματικά και ποιμαντικά, ενώ πολλοί ιερείς εξέφρασαν την αγωνία τους, αναφορικά με το εν λόγω νομοσχέδιο, που πλήττει τον ιερό θεσμό της παραδοσιακής χριστιανικής οικογένειας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων