23/03/2019 23/03/2019 Για τον ειρηνοποιό χαρακτήρα της Εκκλησίας της Ελλάδος έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και μάλιστα σε άπταιστα Γαλλικά. Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν προσκλήσεως του Γάλλου Πρέσβη στην Αθήνα κ. Christophe Chantepy ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 21 Μαρτίου 2019 στη Γαλλική Πρεσβεία,...
23 Μαρτίου, 2019 - 8:38
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2019 - 8:28

Μητρ. Γαβριήλ: “Ειρηνοποιός δύναμη” η Εκκλησία της Ελλάδος

Διαδώστε:
Μητρ. Γαβριήλ: “Ειρηνοποιός δύναμη” η Εκκλησία της Ελλάδος

Για τον ειρηνοποιό χαρακτήρα της Εκκλησίας της Ελλάδος έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και μάλιστα σε άπταιστα Γαλλικά. Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν προσκλήσεως του Γάλλου Πρέσβη στην Αθήνα κ. Christophe Chantepy ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 21 Μαρτίου 2019 στη Γαλλική Πρεσβεία, όπου και πραγματοποίησε εισήγηση (στην Γαλλική γλώσσα) με θέμα: «Η Ορθόδοξη μαρτυρία στον σύγχρονο κόσμο σε σχέση με τις γεωπολιτικές αλλαγές της ευρύτερης περιοχής».

Η επίσκεψη και ακολούθως η εισήγηση του Σεβασμιωτάτου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επισκέψεως στην Αθήνα ειδικής αποστολής του Ινστιτούτου Ανωτάτων Σπουδών της Εθνικής Άμυνας της Γαλλίας (Ιnstitut des Ηautes Etudesde Défense Nationale), που αποτελούταν από υψηλόβαθμα στελέχη του γαλλικού στρατού, με σκοπό την εκπαίδευση και την ανάπτυξη πνεύματος άμυνας και υπεράσπισης πάνω σε διεθνή γεωπολιτικά και στρατηγικά ζητήματα.

Στην εισήγησή του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον πολύσημαντο «ειρηνοποιητικό» χαρακτήρα της Εκκλησίας της Ελλάδος τόσο ως προς την εσωτερική συνοχή, όσο και πως προς την διαφύλαξη της παγκόσμιας ειρήνης, καθώς και στον πολυδιάστατο ρόλο της απέναντι στην προσφυγική κρίση, επισημαίνοντας την επιτακτική σήμερα ανάγκη για μία ειλικρινή συνεργασία μεταξύ όλων των χριστιανικών εκκλησιών και κοινοτήτων προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τον σύγχρονο κόσμο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων