21/07/2019 21/07/2019 Μνημόσυνο για τις αδικοχαμένες ψυχές στο Μάτι τελέστηκε σήμερα στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας. Αναλυτικότερα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε σήμερα στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Στεφάνου Ν. Ιωνίας με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Στο θείο λόγο του ο...
21 Ιουλίου, 2019 - 18:50

Μνημόσυνο για τα θύματα στο Μάτι στη Νέα Ιωνία

Διαδώστε:
Μνημόσυνο για τα θύματα στο Μάτι στη Νέα Ιωνία

Μνημόσυνο για τις αδικοχαμένες ψυχές στο Μάτι τελέστηκε σήμερα στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας. Αναλυτικότερα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε σήμερα στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Στεφάνου Ν. Ιωνίας με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο θείο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Μτθ. η´ 28-θ´ 1), κάνοντας λόγο για την μεγάλη φιλανθρωπία και τη μεσσιανική δύναμη του Κυρίου μας, ο Οποίος με τη Σταύρωση και την Ανάστασή Του και εν συνεχεία με την ίδρυση της Εκκλησίας καταργεί το καταστροφικό έργο των δαιμόνων, ελευθερώνει τον άνθρωπο από τήν κυριαρχία τους και δημιουργεί μια νέα εποχή για την ανθρωπότητα.

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε, όπως προαναφέρθηκε, το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των υπό της πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής τελειωθέντων αδελφών μας.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων