01/03/2021 01/03/2021 Σε κλίμα συγκίνησης και κεκλεισμένων των θυρών τελέσθηκε την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 (Ασώτου) από τον Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αειμνήστου Πρωτοπρεσβυτέρου Αριστείδου Θεοδωρή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας, στον οποίο ο αείμνηστος ιερέας διετέλεσε εφημέριος. Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του...
01 Μαρτίου, 2021 - 9:34
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2021 - 8:58

Μνημόσυνο Πρωτοπρεσβυτέρου Αριστείδου Θεοδωρή

Διαδώστε:
Μνημόσυνο Πρωτοπρεσβυτέρου Αριστείδου Θεοδωρή

Σε κλίμα συγκίνησης και κεκλεισμένων των θυρών τελέσθηκε την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 (Ασώτου) από τον Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αειμνήστου Πρωτοπρεσβυτέρου Αριστείδου Θεοδωρή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας, στον οποίο ο αείμνηστος ιερέας διετέλεσε εφημέριος.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Λουκ. ιε΄, 11-32) και στην ιδιαίτερα διδακτική και βαθιά θεολογικών νοημάτων παραβολή του Ασώτου, ενώ επεσήμανε τα στοιχεία εκείνα που χαρακτήριζαν τον σεμνό και παραδειγματικό βίο του αοιδίμου Πρωτοπρεσβυτέρου.

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων