10/05/2024 10/05/2024 Έκκληση να επικρατήσει ο σεβασμός στα ιερά σεβάσματα του Γένους και της Ορθοδοξίας στο όνομα της ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων έκανε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ ο οποίος χαρακτήρισε προκλητική ενέργεια του Τουρκικού κράτους να μετατρέψει σε μουσουλμανικό τέμενος την Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη. Μέσα στην αναστάσιμη χαρά της πασχάλιας περιόδου τελέσθηκε την...
10 Μαΐου, 2024 - 11:35
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2024 - 11:51

Νέας Ιωνίας Γαβριήλ: Προκλητική η ενέργεια του Τουρκικού κράτους να μετατρέψει σε τζαμί τη Μονή της Χώρας

Διαδώστε:
Νέας Ιωνίας Γαβριήλ: Προκλητική η ενέργεια του Τουρκικού κράτους να μετατρέψει σε τζαμί τη Μονή της Χώρας

Έκκληση να επικρατήσει ο σεβασμός στα ιερά σεβάσματα του Γένους και της Ορθοδοξίας στο όνομα της ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων έκανε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ ο οποίος χαρακτήρισε προκλητική ενέργεια του Τουρκικού κράτους να μετατρέψει σε μουσουλμανικό τέμενος την Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη.

Μέσα στην αναστάσιμη χαρά της πασχάλιας περιόδου τελέσθηκε την Πέμπτη της Διακαινησίμου, 9 Μαΐου 2024, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη Θεομητορική εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο, που βρίσκεται στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην Ιερή Ακολουθία παρέστησαν ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Τομπούλογλου, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, φορείς της πόλεως και πλήθος πιστών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, καθώς και στην προκλητική ενέργεια του Τουρκικού κράτους να μετατρέψει σε μουσουλμανικό τέμενος την Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, κάνοντας έκκληση να επικρατήσει ο σεβασμός στα ιερά σεβάσματα του Γένους και της Ορθοδοξίας στο όνομα της ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

Πριν το πέρας της Ακολουθίας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον Επίτροπο του Ιερού Παρεκκλησίου κ. Εμμανουήλ Τσομίδη για την πλέον των τεσσαράκοντα ετών πολύτιμη προσφορά του τόσο στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ζωοδόχου Πηγής, όσο και στην Τοπική Εκκλησίας της Νέας Ιωνίας, προσφέροντάς του ως ευλογία μία εικόνα της Αναστάσεως του Κυρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων