15/06/2023 17/06/2023 Για την «ανεκτίμητη, απροσμέτρητη και ανυπολόγιστη» αξία της ανθρώπινης ζωής κάνει λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ σε μήνυμα που εξέδωσε με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Πύλου την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την βαθύτατη οδύνη και την απέραντη θλίψη όλων...
15 Ιουνίου, 2023 - 20:55
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2023 - 11:54

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου

Για την «ανεκτίμητη, απροσμέτρητη και ανυπολόγιστη» αξία της ανθρώπινης ζωής κάνει λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ σε μήνυμα που εξέδωσε με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Πύλου την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την βαθύτατη οδύνη και την απέραντη θλίψη όλων μας για τον αδόκητο χαμό συνανθρώπων μας».

«Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός να αναπαύσει τις ψυχές των αθώων θυμάτων! Όλων αυτών, που ονειρεύτηκαν ένα καλύτερο μέλλον και αναζήτησαν μία νέα πατρίδα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους», αναφέρει αρχικά.

Επίσης στο μήνυμα του ο Σεβασμιώτατος δεν παραλείπει να θίξει το φλέγον ζήτημα του προσφυγικού θέτοντας καίρια και εύλογα ερωτήματα. «Αναρωτιόμαστε όμως, για πόσο ακόμη η παγκόσμια κοινότητα θα μένει σιωπηλή απέναντι στο προσφυγικό; Πόσες ακόμη ζωές θα πρέπει να χαθούν στα βάθη των θαλασσών για να συνειδητοποιήσουμε την τραγικότητα του φαινομένου;», διερωτάται.

Υπογραμμίζει δε ότι «η μεγαλύτερη παρωδία της ανθρωπότητας, είναι ότι η ζωή έχασε την μοναδικότητα της αξίας της. Έγινε και αυτή ένα απλό μέρος ενός συνόλου. Απέκτησε τιμή, αγοράσθηκε και έγινε εμπόρευμα, αριθμός, ένας διαρκής και συνεχόμενος θάνατος. Η ανθρώπινη ζωή όμως δεν μπαίνει στο ζύγι. Δεν κοστολογείται. Η ανθρώπινη ζωή είναι μοναδική και ανεπανάληπτη. Είναι ανεκτίμητη, απροσμέτρητη και ανυπολόγιστη, αφού αποτελεί πολύτιμο δώρο της άπειρης αγάπης του Θεού. Ήρθε η ώρα επιτέλους να μάθουμε να εκτιμούμε αυτό το θείο δώρο! Κάθε ζωή μετράει!».

Αναλυτικά το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ:

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την βαθύτατη οδύνη και την απέραντη θλίψη όλων μας για τον αδόκητο χαμό συνανθρώπων μας, προσφύγων και μεταναστών, στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός να αναπαύσει τις ψυχές των αθώων θυμάτων! Όλων αυτών, που ονειρεύτηκαν ένα καλύτερο μέλλον και αναζήτησαν μία νέα πατρίδα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Αναρωτιόμαστε όμως, για πόσο ακόμη η παγκόσμια κοινότητα θα μένει σιωπηλή απέναντι στο προσφυγικό; Πόσες ακόμη ζωές θα πρέπει να χαθούν στα βάθη των θαλασσών για να συνειδητοποιήσουμε την τραγικότητα του φαινομένου;

Η μεγαλύτερη παρωδία της ανθρωπότητας, είναι ότι η ζωή έχασε την μοναδικότητα της αξίας της. Έγινε και αυτή ένα απλό μέρος ενός συνόλου. Απέκτησε τιμή, αγοράσθηκε και έγινε εμπόρευμα, αριθμός, ένας διαρκής και συνεχόμενος θάνατος.

Η ανθρώπινη ζωή όμως δεν μπαίνει στο ζύγι. Δεν κοστολογείται.

Η ανθρώπινη ζωή είναι μοναδική και ανεπανάληπτη. Είναι ανεκτίμητη, απροσμέτρητη και ανυπολόγιστη, αφού αποτελεί πολύτιμο δώρο της άπειρης αγάπης του Θεού.

Ήρθε η ώρα επιτέλους να μάθουμε να εκτιμούμε αυτό το θείο δώρο!

Κάθε ζωή μετράει! Κάθε πρόσωπο, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και φύλου, είναι εικόνα του Ζώντος Θεού.

Είθε ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές των θυμάτων, να παρηγορήσει τους διασωθέντες και να ενισχύσει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ομάδων διάσωσης, ώστε να μην θρηνήσουμε και άλλες ανθρώπινες ζωές.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος

ΓΑΒΡΙΗΛ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων