20/09/2019 20/09/2019 Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στον Περισσό της Νέας Ιωνίας. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος και συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι...
20 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:48
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2019 - 10:53

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Αγ. Ευσταθίου στην Μητρ.Νέας Ιωνίας

Διαδώστε:
Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Αγ. Ευσταθίου στην Μητρ.Νέας Ιωνίας

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στον Περισσό της Νέας Ιωνίας.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος και συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και ο οικείος Ποιμενάρχης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ενώ εντός του Ιερού Βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος.

Το παρών έδωσαν τοπικοί φορείς, πρόεδροι και εκπρόσωποι Μικρασιατικών συλλόγων και σωματείων και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν ευλαβικά στο Ναό για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα και το Ιερό Λείψανο του Αγ. Ευσταθίου, καθώς και το άφθαρτο σκήνωμα του Αγ. Γεωργίου του Νεαπολίτου, προστάτου και εφόρου της Ιεράς Μητροπόλεως που φυλάσσονται εντός του Ναού.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ καλωσόρισε με θερμά λόγια τους σεπτούς Αρχιερείς, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την τιμητική παρουσία τους στην προσφυγική Ιερά Μητρόπολη της Νέας Ιωνίας.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος, αφού αρχικά ευχαρίστησε τον κ. Γαβριήλ για την ευγενή πρόσκληση στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μαρτυρικο βίο του Αγίου Ευσταθίου και στη σχέση του με την οικογένειά του, η οποία θα πρέπει να αποτελεί πρότυπο για τη σημερινή οικογένεια, αφού θεμελιώθηκε στην αγάπη, στην υπομονή και στην πίστη.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων