29/08/2020 29/08/2020 Τιμήθηκε το διήμερο, Παρασκευή και Σάββατο 28 και 29 Αυγούστου αντίστοιχα, η ιερά μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Μαδύτου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020, τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων...
29 Αυγούστου, 2020 - 22:40
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2020 - 22:19

Στη Νέα Φιλαδέλφεια χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ανέων

Διαδώστε:
Στη Νέα Φιλαδέλφεια χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ανέων

Τιμήθηκε το διήμερο, Παρασκευή και Σάββατο 28 και 29 Αυγούστου αντίστοιχα, η ιερά μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Μαδύτου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020, τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου και συμπαραστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Σάββατο 29 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία τοπικών φορέων.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον ασκητικό βίο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και στη σημασία του ρόλου του στην έλευση και στο λυτρωτικό έργο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων