31/03/2019 31/03/2019 Τη δόξα της Εκκλησίας και το σύμβολο νίκης της Ζωής επί του θανάτου, τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας στον Ιερό Ναό Αγ. Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνας. Την Γ’ Κυριακή των Νηστειών, 31 Μαρτίου 2019 (Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως) τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ανέων...
31 Μαρτίου, 2019 - 13:48

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας (ΦΩΤΟ)

Τη δόξα της Εκκλησίας και το σύμβολο νίκης της Ζωής επί του θανάτου, τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας στον Ιερό Ναό Αγ. Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνας.

Την Γ’ Κυριακή των Νηστειών, 31 Μαρτίου 2019 (Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως) τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ανέων κ. Μακαρίου, ο οποίος προεξήρχε και Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο οποίος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τη συμμετοχή πολλών κληρικών. Κατα τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Ιακώβου Ανδριοπούλου. Στην ομιλία του ο νεοχειροτονηθείς, με βαθιά συγκίνηση, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ τόσο για την ύψιστη τιμή που του έκανε να τον προαγάγει στο δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης και να λαμβάνει την χάρη να ιερουργεί τα Θεία Μυστήρια της Εκκλησίας, όσο για την φιλόστοργη και πατρική καθοδήγησή του, καθ’ όλη την περίοδο της διακονίας του στην Ιερά Μητρόπολη της Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Στην αντιφωνησή του ο κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στα πλούσια πνευματικά χαρίσματα του π. Ιακώβου καθώς και στο θεοσύστατο Μυστήριο της Ιερωσύνης, στο οποίο ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, διά μέσου των επισκόπων, καλεί και καθιερώνει στην Εκκλησία του τους λειτουργούς του, ενώ λαμβάνοντας αφορμή απο το Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Εβρ. δ’ 14-ε’16) κάλεσε τον π. Ιάκωβο να εργάζεται συνεχώς και αδιαλείπτως στον Αμπελώνα του Κυρίου, διακονώντας τον λαό του Θεού αξίως μέσα από την εμπειρία του στη διασπορά. Το παρών έδωσαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης, τοπικοί άρχοντες και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν ευλαβικά για να αποδώσουν την ύψιστη τιμή και προσκύνηση στο υπέρτατο σύμβολο της χριστιανικής πίστης, τον Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου, αλλά και να αναφωνήσουν το «Άξιος» στο νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο. Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Ακολουθία Προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού, ενώ στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος προχείρισε τον νεοχειροτονηθέντα σε Αρχιμανδρίτη.

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων