11/05/2019 11/05/2019 Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας πανηγυρίζει την Κυριακή των Μυροφόρων, 12 Μαΐου 2019, την Σύναξη της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της «Διασωζούσης» της εκ Σπάρτης Μ. Ασίας και πάντων των εν Ιωνία, Καππαδοκία, Πισιδία και Ν. Ιωνία τιμωμένων Αγίων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Ν. Ιωνίας. Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων...
11 Μαΐου, 2019 - 8:02
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2019 - 7:35

Υποδοχή Ιερών Λειψάνων στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Διαδώστε:
Υποδοχή Ιερών Λειψάνων στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας πανηγυρίζει την Κυριακή των Μυροφόρων, 12 Μαΐου 2019, την Σύναξη της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της «Διασωζούσης» της εκ Σπάρτης Μ. Ασίας και πάντων των εν Ιωνία, Καππαδοκία, Πισιδία και Ν. Ιωνία τιμωμένων Αγίων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Ν. Ιωνίας.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων τελέσθηκε την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Ν. Ιωνίας Πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε υποδοχή υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας των Ιερών Λειψάνων των Αγίων που φυλάσσονται στους Ιερούς ενοριακούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως.Τα Ιερά Λείψανα τοποθετήθηκαν στο μέσο του Ναού με δεσπόζουσα την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Διασωζούσης, η οποία φυλάσσεται στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγ. Αναργύρων. Ακολούθως τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία.

Σήμερα Σάββατο και ώρα 7.00μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ και ακολούθως το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Την Κυριακή των Μυροφόρων το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ θα τελέσει την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων των Αγίων πέριξ του Μητροπολιτικού Ναού. Τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν προς προσκύνηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Ν. Ιωνίας μέχρι την Τετάρτη 15 Μαΐου.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων