16/05/2021 16/05/2021 Με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, την Κυριακή των Μυροφόρων τελείται πανηγυρικώς στην Ιερά Μητρόπολη η Σύναξη της Παναγίας Φανερωμένης. Στον περικαλλέστατο ομώνυμο ναό, που βρίσκεται στην προσφυγική Νέα Μηχανιώνα και φυλάσσεται η περίπυστος εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης, από την χερσόνησο της Κυζίκου, τα τελευταία τρία χρόνια η τιμή της...
16 Μαΐου, 2021 - 20:11
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2021 - 20:36

Μηχανιώνα: Γιορτή και λιτάνευση της Παναγίας της Φανερωμένης

Διαδώστε:
Μηχανιώνα: Γιορτή και λιτάνευση της Παναγίας της Φανερωμένης

Με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, την Κυριακή των Μυροφόρων τελείται πανηγυρικώς στην Ιερά Μητρόπολη η Σύναξη της Παναγίας Φανερωμένης. Στον περικαλλέστατο ομώνυμο ναό, που βρίσκεται στην προσφυγική Νέα Μηχανιώνα και φυλάσσεται η περίπυστος εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης, από την χερσόνησο της Κυζίκου, τα τελευταία τρία χρόνια η τιμή της Παναγίας τελείται όλο και πιο λαμπρά.

Έτσι και φέτος, το Σάββατο 15 Μαΐου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Ιουστίνου τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και την Κυριακή των Μυροφόρων, ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Κατά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος προέβη στην εις πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου του Μητροπολιτικού ναού Θείας Μεταμορφώσεως, Καλαμαριάς, π. Κωνσταντίνου Τσαφαρίδη.

 

Ο Σεβασμιώτατος θέλοντας να τιμήσει ιδαίτερα την μνήμη μιας εξέχουσας συγχρόνου εκκλησιαστικής προσωπικότητας, του μακαριστού Γέροντος Αιμιλιανού, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας, Αγίου Όρους, τέλεσε μνημόσυνο, καθώς στις 9 Μαΐου 2021 συμπληρώθηκαν δύο έτη από την οσιακή του κοίμηση. Ο Γέροντας Αιμιλιανός είναι ένας σύγχρονος νηπτικός πατέρας της Εκκλησίας μας και ευχόμαστε να ευλογήσει ο άγιος Θεός ώστε να συγκαταλεχθεί και επίσημα στις τάξεις των Οσίων.

Στο τέλος της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος, για ευλογία του λαού της Νέας Μηχανιώνας, λιτάνευσε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης πέριξ του Ιερού Ναού. Παρά τον φόβο της πανδημίας ο ευσεβής λαός προσήλθε πρόθυμα και με περισσή αγάπη στην Χάρη της Παναγίας της Μηχανιώτισσας, της Φανερωμένης, τηρώντας με ωριμότητα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων