23/08/2021 23/08/2021 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε και εφέτος ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον περικαλλή πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, το εσπέρας της 22ας Αυγούστου. Τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων και με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας πλήθος πιστών συρρέουν ακόμη να προσκυνήσουν την Θαυματουργό...
23 Αυγούστου, 2021 - 8:17
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2021 - 10:25

Εντός του Ναού η λιτανεία της Παναγίας “Μηχανιώτισσας”

Διαδώστε:
Εντός του Ναού η λιτανεία της Παναγίας “Μηχανιώτισσας”

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε και εφέτος ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον περικαλλή πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, το εσπέρας της 22ας Αυγούστου.

Τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων και με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας πλήθος πιστών συρρέουν ακόμη να προσκυνήσουν την Θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης, που οι πρόσφυγες Μηχανιώτες έφεραν από την Κύζικο της Μικράς Ασίας στην νέα τους πατρίδα, την Νέα Μηχανιώνα.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο οικείος ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και κήρυξε τον θείο λόγο στηρίζοντας τον πιστό λαό υπενθυμίζοντάς του ότι χωρίς Χριστό καμία προκοπή και πρόοδος δεν μπορεί να υπάρξει στην πατρίδα μας.

Στο τέλος του εσπερινού, και λόγω των περιοριστικών μέτρων προστασίας της υγείας, η Ιερά Εικόνα της Παναγίας λιτανεύθηκε εντός του Ιερού Ναού.

Σήμερα, 23 Αυγούστου, τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της εορτής χοροστατούντος και ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μετρών και Αθύρων κ. Δημητρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων