18/03/2024 19/03/2024 Μέσα στην αρμόζουσα κατανυκτική και μυσταγωγική ατμόσφαιρα της αρχομένης Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής 17ης Μαρτίου 2024, ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός, στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς, χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου...
18 Μαρτίου, 2024 - 18:31
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2024 - 19:30

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Καλαμαριά

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Καλαμαριά

Μέσα στην αρμόζουσα κατανυκτική και μυσταγωγική ατμόσφαιρα της αρχομένης Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής 17ης Μαρτίου 2024, ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός, στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς, χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, παρουσία των ιερέων της τοπικής Εκκλησίας και πιστών, οι οποίοι υπερπλήρωσαν τον Ναό και τον αύλειο χώρο του.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Σεβασμιώτατος, ως πρώτος ομιλητής των φετινών Κατανυκτικών Εσπερινών, με θέμα «Άγιοι γίνεσθε»: Εκκλησία, η παρεμβολή των Αγίων – Άγιοι της τοπικής μας Εκκλησίας».

Με επίκεντρο το θέμα της αγιότητας, το οποίο αποτελεί το κεντρικό θέμα των Κατανυκτικών Εσπερινών της εφετινής χρονιάς, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, ανέφερε ότι την αγιότητα, τα μέλη της Εκκλησίας, την βιώνουν ως χάρισμα του Αγίου Πνεύματος και όχι ως προσωπικό απόκτημα, ότι ο πιστός με τα Μυστήρια του Βαπτίσματος και του Χρίσματος δέχεται την αγιότητα ως πνευματική κληρονομιά, ότι η αγιότητα του πιστού αυξάνεται μέσα στη λατρευτική και μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας και ότι η άσκηση συμβάλλει, μέσω της κάθαρσης από τα πάθη, στην φανέρωση του κεκρυμμένου, από την αμαρτία, χαρίσματος της αγιότητος.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιουστίνος τανέγνωσε την καθιερωμένη συγχωρητική ευχή και ακολούθησε ο ασπασμός της συγχωρήσεως από τον κλήρο και τον λαό της τοπικής Εκκλησίας.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων