02/12/2023 02/12/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, επισκέφθηκε την Ανώτατη Σχολή Πολέμου Στρατού Ξηράς, κατόπιν πρόσκλησης του Διοικητού της Σχολής, Ταξίαρχου Χρήστου Μιχαλόπουλου. Ο Σεβασμιώτατος, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εισηγήσεων, ομίλησε στους αξιωματικούς-σπουδαστές της τρέχουσας εκπαιδευτικής σειράς, με θέμα: «Η εθνική μνήμη». Με αφορμή την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα, αναφέρθηκε σε πρόσωπα και...
02 Δεκεμβρίου, 2023 - 10:40
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2023 - 10:49

Ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς στην Σχολή Πολέμου Στρατού Ξηράς

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς στην Σχολή Πολέμου Στρατού Ξηράς

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, επισκέφθηκε την Ανώτατη Σχολή Πολέμου Στρατού Ξηράς, κατόπιν πρόσκλησης του Διοικητού της Σχολής, Ταξίαρχου Χρήστου Μιχαλόπουλου.

Ο Σεβασμιώτατος, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εισηγήσεων, ομίλησε στους αξιωματικούς-σπουδαστές της τρέχουσας εκπαιδευτικής σειράς, με θέμα: «Η εθνική μνήμη».

Με αφορμή την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα, αναφέρθηκε σε πρόσωπα και γεγονότα της εποχής, συσχετίζοντας τα με την εθνική μνήμη των πρωταγωνιστών τους.

Σχολίασε την ελάττωση της εθνικής μνήμης και την συνέδεσε με παθογένειες του εθνικού, εκκλησιαστικού, και κοινωνικού βίου.

Προέτρεψε δε στη διατήρηση της εθνικής μνήμης, ως όπλο κατά της εθνικής συρρίκνωσης.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους αξιωματικούς-σπουδαστές να συνδεθούν με τα Μυστήρια της Εκκλησίας, κατά το πρότυπο των ηρώων, όπως ο πρωτομάρτυς του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μέλας.

Μετά την εισήγηση, ο Διοικητής της Σχολής Ταξίαρχος Μιχαλόπουλου επέδωσε στον Σεβασμιώτατο αναμνηστικό δώρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων