24/03/2024 24/03/2024 Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας έναντι των αιρέσεων και την αναστήλωση των ιερών εικόνων εόρτασε λαμπρά και πανηγυρικά η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Ιουστίνος χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον κατάμεστο από πιστό λαό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως Καλαμαριάς, πλαισιούμενος από τους...
24 Μαρτίου, 2024 - 14:21
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2024 - 14:22

Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης τέλεσε την εις Πρωτοπρεσβύτερον χειροθεσία του π. Κωνσταντίνου Τσίτσελα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης τέλεσε την εις Πρωτοπρεσβύτερον χειροθεσία του π. Κωνσταντίνου Τσίτσελα

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας έναντι των αιρέσεων και την αναστήλωση των ιερών εικόνων εόρτασε λαμπρά και πανηγυρικά η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Ιουστίνος χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον κατάμεστο από πιστό λαό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως Καλαμαριάς, πλαισιούμενος από τους Πατέρες του Ναού και τους Διακόνους.

Αντί κηρύγματος, αναγνώσθηκε η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου, με κεντρικό θέμα τους διαχρονικούς αγώνες της Εκκλησίας για την επικράτηση της ευσεβείας έναντι της ασεβείας, της αληθείας έναντι της πλάνης, του φωτός έναντι του σκότους. Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο: Νέας Κρήνης Ιουστίνος: Πάντοτε πολεμείται η Ορθόδοξος πίστη μας

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, και κατόπιν αποδοχής σχετικού αιτήματος του οικείου Ποιμενάρχου προς την Α.Θ.Π., τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, ο Σεβασμιώτατος, προέβη στην χειροθεσία εις Πρωτοπρεσβύτερον του Οικουμενικού Θρόνου, ενός εκ των παλαιοτέρων πρεσβυτέρων της τοπικής Εκκλησίας, του πρωθιερέως του Μητροπολιτικού Ναού π. Κωνσταντίνου Τσίτσελα, τιμώντας την πολυετή του προσφορά στην Εκκλησία και τον λαό της Καλαμαριάς.

Ακολούθησε η λιτάνευση των ιερών εικόνων, κατα την οποία ο οικείος Επίσκοπος ανέγνωσε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας, με τον λαό να φέρει και να υψώνει συγκινημένος τις ιερές εικόνες.

      

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων