15/08/2021 16/08/2021 Το Πάσχα του καλοκαιριού στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς είναι πάντοτε ξεχωριστό και ιδιαίτερα στην Νέα Μηχανιώνα, όπου φυλάσσεται η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης, από την Κύζικο της Μικράς Ασίας. Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στην τελευταία παράκληση της Παναγίας, στις 13 Αυγούστου 2021, όπως θέσπισε ο Σεβ. Μητροπολίτης...
15 Αυγούστου, 2021 - 10:37
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2021 - 19:20

Τα “βγάσματα” της Παναγίας Φανερωμένης στην Νέα Μηχανιώνα

Διαδώστε:
Τα “βγάσματα” της Παναγίας Φανερωμένης στην Νέα Μηχανιώνα

Το Πάσχα του καλοκαιριού στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς είναι πάντοτε ξεχωριστό και ιδιαίτερα στην Νέα Μηχανιώνα, όπου φυλάσσεται η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης, από την Κύζικο της Μικράς Ασίας.

Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στην τελευταία παράκληση της Παναγίας, στις 13 Αυγούστου 2021, όπως θέσπισε ο Σεβ. Μητροπολίτης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, εορτάστηκαν τα “βγάσματα” της Ιεράς Εικόνος, δηλαδή η έξοδός της από το μόνιμο προσκυνητάρι και η τοποθέτησή της στο προσωρινό.

Η πράξη αυτή σηματοδοτεί και την έναρξη της Ιεράς Πανηγύρεως, η οποία κορυφώνεται στις 23 Αυγούστου, στα εννιάμερα της Παναγίας και θα ολοκληρωθεί στις 8 Σεπτεμβρίου στο Γενέθλιό της, οπότε και θα επιστρέψει στο προσκυνητάρι της.

Από τις 13 έως και τις 23 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, τελούνται καθημερινά σύντομες Ιερές Αγρυπνίες και πρωινές Θείες Λειτουργίες προς αποσυμφόρηση της προσέλευσης των προσκυνητών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων