13/02/2019 13/02/2019 Την καθιερωμένη Βασιλόπιτά του έκοψε το παρεκκλήσι του Γεν. Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος».  Παρ’ όλη την κακοκαιρία που επικρατούσε οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου (Γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί) και οι φίλοι του Ιερού Παρεκκλησίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσα του Εφημερίου Αρχιμ. Συμεών Αναστασιάδη και των μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής του Παρεκκλησίου. Δύο πούλμαν και πολλά Ι.Χ. ξεκίνησαν...
13 Φεβρουαρίου, 2019 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2019 - 14:23

Το Παρεκκλήσιο του Γεν. Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Άγ. Παύλος” έκοψε την βασιλόπιτα

Διαδώστε:
Το Παρεκκλήσιο του Γεν. Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Άγ. Παύλος” έκοψε την βασιλόπιτα

Την καθιερωμένη Βασιλόπιτά του έκοψε το παρεκκλήσι του Γεν. Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος».

 Παρ’ όλη την κακοκαιρία που επικρατούσε οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου (Γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί) και οι φίλοι του Ιερού Παρεκκλησίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσα του Εφημερίου Αρχιμ. Συμεών Αναστασιάδη και των μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής του Παρεκκλησίου.

Δύο πούλμαν και πολλά Ι.Χ. ξεκίνησαν από το Νοσοκομείο για προσκύνημα στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Αναστασίας στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης και από εκεί κατέληξαν στο κτήμα Περέκ για την εορταστική εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιτας.

Περίπου 200 άτομα συμμετείχαν στην εορταστική εκδήλωση που περιελάμβανε ζωντανή μουσική, παραδοσιακούς χορούς και εδέσματα βασισμένα πάνω στην ποντιακή κουζίνα μέσα σε ένα υπέροχο περιβάλλον από ξύλο και πέτρα.

Ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π.Συμεών αφού ευλόγησε τη Βασιλόπιτα αναφέρθηκε στον σύντομο λόγο του στην σχέση ψυχής και σώματος και στο ενδιαφέρον που δείχνει η Ορθόδοξη Εκκλησία και για τα δύο. Αναφέρθηκε ακόμη σε ένα πρόσφατο θαύμα θεραπείας ενός ασθενούς που νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» για να δείξει πως οι ευχές της Εκκλησίας και η αληθινή Πίστη ωφελούν τους ασθενείς και ευχήθηκε σε όλους ψυχική και σωματική υγεία.

Η τυχερή της βραδιάς που βρήκε το φλουρί στο κομμάτι της Βασιλόπιτας της κέρδισε ένα βιβλίο Ορθόδοξου πνευματικού περιεχομένου και μια πίτα «περέκ» ευγενή προσφορά του καταστήματος.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων