18/05/2020 18/05/2020 Εορτάστηκε κι εφέτος, διαφορετικά από κάθε προηγούμενη χρονιά, λόγω της πανδημίας εξαιτίας του νέου Κορωνοιού (covid-19), κατά το διήμερο 16-17 Μαΐου, η ιερά πανήγυρη της Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Αγίας Φωτεινής, προστάτιδος και πολιούχου της Νέας Σμύρνης, στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό. Οι ακολουθίες του Εσπερινού, του Όρθρου και της θείας Λειτουργίας μεταδόθηκαν διαδικτυακά και μέσω του...
18 Μαΐου, 2020 - 11:26
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2020 - 10:45

Λιτάνευσαν την Πολιούχο Αγία Φωτεινή στη Νέα Σμύρνη

Διαδώστε:
Λιτάνευσαν την Πολιούχο Αγία Φωτεινή στη Νέα Σμύρνη

Εορτάστηκε κι εφέτος, διαφορετικά από κάθε προηγούμενη χρονιά, λόγω της πανδημίας εξαιτίας του νέου Κορωνοιού (covid-19), κατά το διήμερο 16-17 Μαΐου, η ιερά πανήγυρη της Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Αγίας Φωτεινής, προστάτιδος και πολιούχου της Νέας Σμύρνης, στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό.

Οι ακολουθίες του Εσπερινού, του Όρθρου και της θείας Λειτουργίας μεταδόθηκαν διαδικτυακά και μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας, αλλά και μέσω των γιγαντοοθονών που τοποθετήθηκαν στη δυτική και στη βόρεια πύλη του Ναού.

Το Σάββατο, 16 Μαΐου, παραμονή της Εορτής και ώρα 7.00 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής, κατά τον οποίο χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμ. οικείος Μητροπολίτης.

Ο Εσπερινός, λόγω των γνωστών περιοριστικών μέτρων, τελέστηκε «κεκλεισμένων των θυρών». Οι πιστοί που ήρθαν να συμπροσευχηθούν στάθηκαν στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού και παρακολούθησαν τον Εσπερινό μέσω των οθονών.

Το πρωΐ της Κυριακής ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη θεία Λειτουργία. Αντί κηρύγματος, διαβάστηκε η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου. Για πρώτη φορά μετά από περίπου δύο μήνες, τηρώντας τα ανάλογα μέτρα προστασίας, μπόρεσαν και πάλι οι πιστοί να εισέλθουν στον Ι. Ναό να προσευχηθούν και να μεταλάβουν το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Προς διευκόλυνση της συμμετοχής των πιστών, στις 6 το απόγευμα, εψάλη ο μεθέορτος Εσπερινός στον αύλειο χώρο του Ναού. Με το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Εικόνας της αγίας Φωτεινής και των ιερών λειψάνων γύρω από τον Ναό. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη Παράκληση στην Αγία την οποία τέλεσε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης και μίλησε για το τι σημαίνει να βαδίζουμε στα ίχνη της Αγίας Φωτεινής.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων