29/05/2023 29/05/2023 Η Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου δημοσιεύει την Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου κ. Ιερόθεου στο πλαίσιο της συζήτησης για την δήθεν συμμετοχή μελών της Εκκλησίας, Κληρικών, μοναχών και λαϊκών, και την ενδεχόμενη ανάμειξή τους στις πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις εν όψει των εθνικών εκλογών. “Επειδή τις ημέρες αυτές γίνεται έντονη συζήτηση για την συμμετοχή...
29 Μαΐου, 2023 - 15:09
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2023 - 15:10

Ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου για τις εκλογές 

Διαδώστε:
Ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου για τις εκλογές 

Η Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου δημοσιεύει την Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου κ. Ιερόθεου στο πλαίσιο της συζήτησης για την δήθεν συμμετοχή μελών της Εκκλησίας, Κληρικών, μοναχών και λαϊκών, και την ενδεχόμενη ανάμειξή τους στις πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις εν όψει των εθνικών εκλογών.

“Επειδή τις ημέρες αυτές γίνεται έντονη συζήτηση για την συμμετοχή μελών της Εκκλησίας, Κληρικών, μοναχών και λαικών, για την ενδεχόμενη ανάμειξή τους στις πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις εν όψει των εθνικών εκλογών, η Ιερά Μητρόπολις Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου δημοσιεύει την υπ’ αριθμ 16/2 Σεπτεμβρίου 1996 Ποιμαντορική Εγκύκλιο, που εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος πριν 27 χρόνια, μετά την ανάληψη της ποιμαντικής ευθύνης της Ιεράς Μητροπόλεως”, αναφέρεται στην αρχή του δελτίου Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης.

Στην Εγκύκλιο αυτήν που απεστάλη στους Ιεροκήρυκας και τους Εφημερίους της Ιεράς Μητροπόλεως ο Σεβασμιώτατος εκφράζει τις απόψεις του, τις οποίες έκτοτε μέχρι σήμερα επαναλαμβάνει τόσο στις Ιερατικές Συνάξεις όσο και σε ομιλίες και δηλώσεις του.

Παρακάτω η εγκύκλιος:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων