07/02/2023 07/02/2023 Σύναξη των Ιερέων και Διακόνων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου, για ενημέρωση και συζήτηση σε εκκλησιαστικά, ποιμαντικά και τρέχοντα διοικητικά θέματα. Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος μίλησε στους Ιερείς για την περίοδο του Τριωδίου, στην οποία ήδη έχουμε εισέλθει, με τον μεγάλο κατανυκτικό υμνολογικό πλούτο των ακολουθιών της,...
07 Φεβρουαρίου, 2023 - 17:22
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2023 - 17:25

Ιερατική Σύναξη για τον Φεβρουαρίου του νέου έτους στην Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη για τον Φεβρουαρίου του νέου έτους στην Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου

Σύναξη των Ιερέων και Διακόνων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου, για ενημέρωση και συζήτηση σε εκκλησιαστικά, ποιμαντικά και τρέχοντα διοικητικά θέματα.

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος μίλησε στους Ιερείς για την περίοδο του Τριωδίου, στην οποία ήδη έχουμε εισέλθει, με τον μεγάλο κατανυκτικό υμνολογικό πλούτο των ακολουθιών της, επισημαίνοντας ότι σ’ αυτήν τελούμε τρεις από τις θείες Λειτουργίες που έχουμε στην λειτουργική μας παράδοση: του Μ. Βασιλείου, του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.

Αναφέρθηκε κατόπιν ιδιαίτερα στον Μεγάλο Βασίλειο, λέγοντας ότι δεν ολοκλήρωσε την σειρά των λόγων του στην Εξαήμερο με την ερμηνεία της δημιουργίας του ανθρώπου. Όμως η διδασκαλία του Μεγάλου Βασιλείου περί του ανθρώπου υπάρχει σποραδικά σε άλλες ομιλίες του, αλλά και συνοπτικά μέσα στην ευχή της αναφοράς της θείας Λειτουργίας που συνέταξε και είναι πολύ σημαντική.

Στην συνέχεια ο Πρωτ. Γεώργιος Παπαβαρνάβας, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου, εισηγήθηκε στην σύναξη το θέμα: “Η Αγία Γραφή στην θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου”. Ο Εισηγητής έδειξε ότι μέσα στην θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου περιγράφεται όλη η ιστορία της θείας Οικονομίας, από την δημιουργία του κόσμου έως την Δευτέρα Παρουσία του Χριστού.

Ακολούθησε συζήτηση και κατόπιν ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ορισμένα ποιμαντικά και διοικητικά θέματα, συμβουλεύοντας τους Ιερείς πως να τα αντιμετωπίζουν.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων