22/05/2021 22/05/2021 Για τη σημασία που έχει η υπακοή στις συνοδικές αποφάσεις της Εκκλησίας μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, κατά τη διάρκεια του  κηρύγματός του προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μακύνεια Ναυπακτίας.  Μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος εξήγησε αρχικά πως υπάρχουν πιστοί που του...
22 Μαΐου, 2021 - 10:25
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2021 - 18:12

«Να εμπιστευόμαστε τις Συνοδικές αποφάσεις»

Διαδώστε:
«Να εμπιστευόμαστε τις Συνοδικές αποφάσεις»

Για τη σημασία που έχει η υπακοή στις συνοδικές αποφάσεις της Εκκλησίας μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, κατά τη διάρκεια του  κηρύγματός του προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μακύνεια Ναυπακτίας.

Μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος εξήγησε αρχικά πως υπάρχουν πιστοί που του λένε ότι ο Άγιος Παΐσιος έλεγε όχι στο εμβόλιο, όμως δεν αναφέρουν ότι μιλούσε και για το ότι πρέπει να κάνουν υπακοή στην εκκλησία.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς και τα όσα παρατηρούνται ακόμα και μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας με τις διαφορετικές φωνές, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου είπε: «Να εμπιστευόμαστε τις Συνοδικές αποφάσεις και τις αποφάσεις της Εκκλησίας. Εμπιστεύομαι το Συνοδικό θεσμό παρά τη γνώμη του ενός, που μπορεί να είναι σοφός και άγιος. Αναφέρουν μερικοί τον Άγιο Παΐσιο και τα όσα είχε δηλώσει πριν από τριάντα χρόνια για τους εμβολιασμούς, ότι δεν τους δέχεται. Συνεχίζοντας, όμως, ο Άγιος Παΐσιος αναφέρει ότι “αυτή είναι η γνώμη μου. Αν ωστόσο η Εκκλησία έχει διαφορετική άποψη, να ακούσετε την Εκκλησία”, συνέχιζε ο Άγιος, χωρίς να το αναφέρουν».

«Υπάρχουν πολλά που αναφέρουν οι Άγιοι. Και γιατί έγιναν άγιοι; Επειδή αφ’ενός ο λαός τους αναγνώρισε, αλλά η Εκκλησία τους κατέταξε στο Αγιολόγιο. Οι ατομικές γνώμες πρέπει να υποτάσσονται στη συλλογική. Η πανδημία ανέδειξε ορισμένες παθογένειες που υπάρχουν μέσα στον Εκκλησιαστικό χώρο: που συγκεντρώνονται γύρω από έναν Γέροντα, έναν πνευματικό ή έναν Μητροπολίτη. Κανένας απ’ αυτούς, αλλά η Εκκλησία ως σύνολο. Και όσοι υπακούουν στην Εκκλησία, ποτέ δε βγαίνουν χαμένοι. Πάντα βγαίνουν ωφελημένοι», κατέληξε ο κ. Ιερόθεος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων