17/01/2019 17/01/2019 Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στη Σταυρούπολη. Ο Σεβασμιώτατος στο...
17 Ιανουαρίου, 2019 - 22:23

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στη Σταυρούπολη.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, παίρνοντας αφορμή από την ασκητική ζωή του Αγίου Αντωνίου, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει ο κάθε Χριστιανός για να αντιμετωπίζει τους πειρασμούς και τις δοκιμασίες στη ζωή του, μιμούμενος το λαμπρό παράδειγμα του εορταζομένου Αγίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου, ευχαρίστησε την Διοίκηση και το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου για την αγαστή συνεργασία τους με τη Μητρόπολη και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στο πολυσχιδές έργο τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων