24/01/2022 24/01/2022 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος που βρίσκεται στη Νέα Μαγνησία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022. Μετά το πέρας της Θείας της Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μνημόσυνο του μακαριστού προκατόχου του Διονυσίου. Παρατίθενται μερικές από τις σκέψεις που ανέπτυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο...
24 Ιανουαρίου, 2022 - 18:58
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2022 - 18:36

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Νέας Μαγνησίας

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Νέας Μαγνησίας

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος που βρίσκεται στη Νέα Μαγνησία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022. Μετά το πέρας της Θείας της Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μνημόσυνο του μακαριστού προκατόχου του Διονυσίου.

Παρατίθενται μερικές από τις σκέψεις που ανέπτυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο θαύμα της θεραπείας του τυφλού: «Ποιος είναι ο νέος προφήτης που επικυρώνει τη διδασκαλία του με το θαύμα; ερωτήματα και απορίες που διατυπώνονται από το συρρέον πλήθος. Ανάμεσα τους ένας επαίτης τυφλός ζητά εναγωνίως το έλεος του Θεού. Ο Χριστός ανταποκρίνεται αμέσως: «η πίστη σου σέσωκέ σε».

Αυτός ο αδύναμος ζητιάνος ανακόπτει την πορεία του Χριστού και επιτυγχάνει τη συνάντηση μαζί Του.

Η πληροφορία την οποία του μεταφέρουν οι άλλοι για την παρουσία του Χριστού γίνεται η μοναδική ευκαιρία για την απόσπαση του θείου ελέους, για το θαύμα.

Ο τυφλός νικά τη δύναμη του όχλου, ακούει τη φωνή της καρδιάς του και καλεί με ένταση το Χριστό.

Άραγε πόσοι από εμάς έχουμε τη δύναμη να νικούμε τη δύναμη του όχλου;”, είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

“«Ελέησον με» σημαίνει παραδοχή της προσωπικής αποτυχίας και παράδοση στο έλεος του Θεού. Ο Χριστός επιβραβεύει την πίστη του τυφλού με το θαύμα. Και εκείνος από ευγνωμοσύνη και αφοσίωση Τον ακολουθεί αίροντας το σταυρό της μαθητείας”, επεσήμανε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

 


 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων