30/10/2023 30/10/2023 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Πανοράματος ιερούργησε την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας εκτελώντας χρέη αναπληρωτού τοποτηρητή στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.  Τη σκηνή της συνάντησης του Κυρίου με την Αιμορροούσα και τον Αρχισυνάγωγο Ιάειρο, όπως αυτή διασώζεται από τον Ευαγγελιστή  της «ευσπλαχνίας», τον Λουκά, απέδωσε στο κήρυγμά...
30 Οκτωβρίου, 2023 - 8:47
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2023 - 9:50

Μητροπολίτης Νεαπόλεως: “Το θαύμα ενεργοποιεί τη Χάρη από την πίστη”

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Νεαπόλεως: “Το θαύμα ενεργοποιεί τη Χάρη από την πίστη”

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Πανοράματος ιερούργησε την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας εκτελώντας χρέη αναπληρωτού τοποτηρητή στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. 

Τη σκηνή της συνάντησης του Κυρίου με την Αιμορροούσα και τον Αρχισυνάγωγο Ιάειρο, όπως αυτή διασώζεται από τον Ευαγγελιστή  της «ευσπλαχνίας», τον Λουκά, απέδωσε στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

“Το θαύμα ενεργοποιεί τη Χάρη  από την πίστη”, υπογράμμισε , στο κήρυγμά του , ο Σεβασμιώτατος. “Η πίστη προϋποθέτει παράδοση στο θέλημα του Θεού. Ο Χριστός εισέρχεται στην ιστορία με μια μοναδική αγάπη. Καλούμαστε να επιδείξουμε την πίστη της Αιμορροούσας και του Αρχισυναγώγου Ιαείρου, για να προκαλέσουμε το θαύμα.

Στην Εκκλησία ερχόμαστε όχι για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά για να προσεγγίσουμε τη θέωση και να νικηθεί έτσι ο θάνατος, η μεγαλύτερη ανθρώπινη τραγωδία”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων