11/02/2024 11/02/2024 Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο τελέστηκε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Ο Σεβασμιώτατος με ενάργεια απέδωσε τη σκηνή των «τάλαντων» της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής. «Ο Κύριος διένειμε τα τάλαντα ανάλογα με τη δύναμη του καθενός», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος. «Ο δούλος...
11 Φεβρουαρίου, 2024 - 16:21
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2024 - 16:06

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως για την σύγχρονη πραγματικότητα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως για την σύγχρονη πραγματικότητα

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο τελέστηκε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Ο Σεβασμιώτατος με ενάργεια απέδωσε τη σκηνή των «τάλαντων» της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής.

«Ο Κύριος διένειμε τα τάλαντα ανάλογα με τη δύναμη του καθενός», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος. «Ο δούλος στον οποίο ο Κύριος πρόσφερε ένα τάλαντο από φόβο το έκρυψε στη γη. Η συμπεριφορά αυτή αποκαλύπτει τη σύγχρονη πραγματικότητα: κανένας στην εποχή μιας δεν αναλαμβάνει ευθύνη. Εγωκεντρικός ο τρόπος ζωής. Άρνηση της χαράς. Άρνηση του ίδιου του Θεού. Αντιθέτως, ο Θεός εμπιστεύεται.  Ο Κύριος προσφέρει τα τάλαντα και αναχωρεί. Όταν επιστρέφει ζητά τον ενδεδειγμένο απολογισμό και προχωρά στην αναβάθμιση», υπογράμμισε.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε ότι κάθε τέτοια μέρα, που τιμώνται οι Άγιοι Ακύλας και Πρίσκιλλα, η Ενορία την τιμά τους συνεργάτες της.
Το εκκλησίασμα λάμβανε στις εξόδους του Ναού ένα αναμνηστικό.

                                       

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων