16/10/2023 16/10/2023 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ιερούργησε χθες, Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, απέδωσε με ενάργεια τη σκηνή του Καλού Σπορέως αναλύοντας διεξοδικά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ποιότητας της γης που δέχτηκε το σπόρο. «Η καρποφορία εξαρτάται αποκλειστικά από τη δεκτικότητα της ψυχής»,...
16 Οκτωβρίου, 2023 - 8:43
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2023 - 8:48

Ο Νεαπόλεως Βαρνάβας στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Ο Νεαπόλεως Βαρνάβας στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ιερούργησε χθες, Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, απέδωσε με ενάργεια τη σκηνή του Καλού Σπορέως αναλύοντας διεξοδικά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ποιότητας της γης που δέχτηκε το σπόρο.

«Η καρποφορία εξαρτάται αποκλειστικά από τη δεκτικότητα της ψυχής», υπογράμμισε ο Επίσκοπος της Δυτικής Θεσσαλονίκης. «Ο σπόρος έχει καταπληκτική δυναμική, γι’ αυτό όταν πέσει σε εύφορη γη καρποφορεί εκατονταπλασίονα καρπό. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτέλεση του θαύματος της καρποφορίας είναι η δική μας παράδοση στο θέλημα του Θεού, η ελεύθερη συγκατάθεση μας σε ό, τι Εκείνος εντέλλεται».

Ιδιαιτέρως συγκινητική υπήρξε η στιγμή κατά την οποία, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η Ιερά λάρνακα του Αγίου Δημητρίου μεταφέρθηκε στο σολέα σηματοδοτώντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, την έναρξη της Λατρευτικής Εβδομάδας του εορτασμού του Μεγαλομάρτυρος και Πολιούχου Αγίου Δημητρίου του Θεσσαλονικέως.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων