15/07/2019 15/07/2019 Στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, στην παραθαλάσσια κατασκήνωση της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Ο Καλός Ποιμήν» συμβίωσαν αρμονικά για οκτώ ημέρες 138 κορίτσια Δημοτικού. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Το φετινό όνομα της κατασκήνωσης ήταν «Τα Αρχοντόπουλα του Ουρανού». Τα επιμέρους ονόματα των ένδεκα ομάδων ήταν εμπνευσμένα από αγίες που έζησαν, έδρασαν και...
15 Ιουλίου, 2019 - 14:01
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2019 - 14:11

Οι κατασκηνώσεις της Μητρ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στο Ποσείδι της Χαλκιδικής

Διαδώστε:
Οι κατασκηνώσεις της Μητρ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στο Ποσείδι της Χαλκιδικής

Στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, στην παραθαλάσσια κατασκήνωση της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Ο Καλός Ποιμήν» συμβίωσαν αρμονικά για οκτώ ημέρες 138 κορίτσια Δημοτικού.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Το φετινό όνομα της κατασκήνωσης ήταν «Τα Αρχοντόπουλα του Ουρανού». Τα επιμέρους ονόματα των ένδεκα ομάδων ήταν εμπνευσμένα από αγίες που έζησαν, έδρασαν και μαρτύρησαν φορώντας τη βασιλική αλουργίδα.

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης σχεδιασμένο με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες της ηλικιακής γκάμας των παιδιών συνδύαζε όμορφα την ψυχαγωγία με τη μάθηση. Έτσι, τα πρωινά παιχνίδια ακόνιζαν τις γνώσεις στη γραμματική και το λεξιλόγιο, ενώ τα απογευματινά απαιτούσαν ομοδοσυνεργατική προσπάθεια και κινητικές δεξιότητες.

Το πάζλ της κατασκηνωτικής ζωής συμπλήρωσαν το βραδινό φαγητό στη θάλασσα, η παρακολούθηση ταινιών με τη γευστική συνοδεία ποπ – κορν, η πραγματοποίηση του 5ου Φεστιβάλ Τραγουδιού και του 5ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, ο διαγωνισμός διακόσμησης σκηνών, όπου οι θεματικές ενότητες έγιναν η αιτία να ζωντανέψουν η Μαίρη Πόππινς, o μικρός πρίγκιπας και ο Πήτερ Παν και να στηθούν σκηνικά όπως αυτό της άγριας Δύσης, της Disneyland, της Candy bar και πολλών άλλων.

Οι μικρές κατασκηνώτριες μέσα στο ειδυλλιακό περιβάλλον της κατασκήνωσης είχαν την ευκαιρία να ακούσουν θέματα πνευματικής φύσεως και να συζητήσουν για την αξία της εργατικότητας, τη σωστή χρήση της γλώσσας και να πάρουν μέρος στο βιωματικό εργαστήριο για την ενσυναίσθηση και τις δυσκολίες στο σχολείο.

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019 η χαρά των κατασκηνωτριών και των στελεχών ολοκληρώθηκε με την ευλογητική επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Ο Σεβασμιώτατος έμεινε δύο μέρες στην κατασκήνωση, παρακολούθησε από κοντά το πρόγραμμα, ευλόγησε κάθε δραστηριότητα ,συμβούλευσε, έδωσε παιδαγωγικές οδηγίες, τίμησε με την παρουσία του τη βραδινή και τη μεσημεριανή τράπεζα, χάρηκε το ψυχαγωγικό πρόγραμμα που ετοίμασαν προς τιμήν του οι μικρές κατασκηνώτριες, πρόσφερε δώρα και υλικές ευλογίες και κυρίως έκανε μικρούς και μεγάλους κοινωνούς της αρχιερατικής του ευλογίας.

Τη συνοδεία του Σεβασμιωτάτου αποτελούσαν ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Αναστασιάδης, ο π.Βασίλειος Βύρλιος , «ο αγιο Βασίλης» των κατασκηνώσεων, και όχι μόνον, ο οποίος με το λόγο του συγκίνησε και έδωσε αφορμή για πιο εντατικό αγώνα και ο αρχιδιάκονος π. Γεώργιος Πολυχρονιάδης.

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, οι κατασκηνώτριες συμμετείχαν με ευλάβεια στη Θεία Λειτουργία και μετείχαν των Αχράντων Μυστηρίων, ενώ το απόγευμα, παρακολούθησαν τον κατανυκτικό Εσπερινό στο νεοαποκτηθέν Εκκλησάκι του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, του Οποίου την ισχυρή βοήθεια βίωσαν ολοφάνερα τη νύχτα της κακοκαιρίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κατασκήνωση υποδέχθηκε φιλόξενα και φιλόφρονα πάνω από 280 γονείς, την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019.

«Τα Αρχοντόπουλα του Ουρανού» επέστρεψαν στις οικογένειές τους, την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, με στόχο να «μεταφέρουν» τον Ουρανό στα σπιτικά τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων