09/01/2020 09/01/2020 Σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και ψυχικής ευφορίας, εορτάστηκε η Σύναξη του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως . Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως, δίπλα από το Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως. Το απόγευμα της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων, Δευτέρα 6 Ιανουαρίου...
09 Ιανουαρίου, 2020 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2020 - 15:23

Σύναξις του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη

Διαδώστε:
Σύναξις του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη

Σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και ψυχικής ευφορίας, εορτάστηκε η Σύναξη του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως . Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως, δίπλα από το Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το απόγευμα της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων, Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής.

Την κυριώνυμο ημέρα της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου, Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προεξήρχε του Πανηγυρικού Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα της ενορίας επί τη ενάρξει του νέου έτους, ευχαρίστησε τους πατέρες του Ιερού Ναού και όλους όσοι κοπίασαν για τη χαρά της πανηγύρεως, ξεχωριστά δε τον πιστό λαό του Θεού για τη συμμετοχή του σε αυτήν, ενώ επικαλέστηκε τις μεσιτείες του Τιμίου Προδρόμου προς τον Κύριο για την Ιερά Μητρόπολή μας, της οποίας αποτελεί προστάτη και βοηθό.

Στις ιερές ακολουθίες συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα του οικείου Δήμου Νεάπολης-Συκεών με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Συμεών Δανιηλίδη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων