30/07/2019 30/07/2019 Με ιδιαίτερη επιτυχία μετά από ένα πλούσιο πρόγραμμα που ανέπαυσε μικρούς και μεγάλους, ολοκληρώθηκε η δεύτερη κατασκηνωτική περίοδος  αγοριών δημοτικού στην κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Nεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Ο καλός Ποιμήν»στο Ποσείδι της Χαλκιδικής. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Η γενική ονομασία της περιόδου 20-27 Ιουλίου ήταν  «Ουρανοπολίτες» και η αναφορά των ομάδων...
30 Ιουλίου, 2019 - 21:05
Τελευταία ενημέρωση: 30/07/2019 - 20:53

Β΄ Κατασκηνωτική Περίοδος αγοριών της Μητρ.Νεαπόλεως στο Ποσείδι

Διαδώστε:
Β΄ Κατασκηνωτική Περίοδος αγοριών της Μητρ.Νεαπόλεως στο Ποσείδι

Με ιδιαίτερη επιτυχία μετά από ένα πλούσιο πρόγραμμα που ανέπαυσε μικρούς και μεγάλους, ολοκληρώθηκε η δεύτερη κατασκηνωτική περίοδος  αγοριών δημοτικού στην κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Nεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Ο καλός Ποιμήν»στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Η γενική ονομασία της περιόδου 20-27 Ιουλίου ήταν  «Ουρανοπολίτες» και η αναφορά των ομάδων προσανατολιζόταν στους  σύγχρονους Αγίους που αναγνώρισε επίσημα η Εκκλησία.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν καλοκαιρινές στιγμές χαλάρωσης δίπλα στη θάλασσα, ψυχαγωγούμενα ποικιλοτρόπως. Παραδοσιακές και αγαπημένες  αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια στρατηγικής με γνώμονα τον ομαδικό τρόπο σκέψης, δροσερές βουτιές, βραδιές ταλέντου, καλλιτεχνικά πρότζεκτ και πλήθος τραγουδιών, σε συνδυασμό με μία ιδανική άνεση που παρείχε ο χώρος τα βοήθησαν  να εκφραστούν εξωστρεφώς  και να διατηρούν μία πολύ όμορφη διάθεση καθόλη τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου.

Παράλληλα με τα προσεγμένα γεύματα που μας συμπλήρωναν ενέργεια στιγμές πνευματικής τροφοδοσίας εμφανίζονταν συχνά να γλυκαίνουν ακόμη περισσότερο τις παιδικές ψυχές προσανατολίζοντας ορθά τη σχέση τους  με τον Θεό και το συνάνθρωπο μέσα από την προσευχή, την εξομολόγηση, τη Θ. Λειτουργία, τις αναφορές μας σε  χωρία της  Αγίας Γραφής  και στους βίους των Αγίων.

Μοναδική εμπειρία για την κατασκηνωτική περίοδο αποτέλεσε και η φιλοξενία μιας  αντιπροσωπίας από τη μακρινή Βοστώνη, του π. Δημητρίου Μωραΐτη συνοδευόμενου από εννέα παιδιά, στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλαγής στελεχών κατασκηνώσεων «The kosmos project 2019» μεταξύ της Ι.Μ Νεαπόλεως και της  Ι.Μ. Βοστώνης. Η εγκαρδιότητά μας και η Ελληνική φιλοξενία τους αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και σύντομα η γεφύρωση μεταξύ των δύο ηπείρων ήταν πραγματικότητα!

Ιδιαίτερη ευλογία κατά την κατασκηνωτική περίοδο στάθηκε η επίσκεψη εκπροσώπων της ιεράς μας μητροπόλεως, του Πρωτοσυγκέλου π.Διονυσίου Πατσάνη και άλλων Πατέρων μεταφέροντας την αγάπη, το ενδιαφέρον και τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Βαρνάβα.

Τα πρόσωπα των παιδιών που τραγουδούσαν γεμάτα ευγνωμοσύνη σχημάτιζαν  μια όμορφη, μελωδική εικόνα φέρνοντας τους επισκέπτες σε πανηγύρι συναισθημάτων όπου εγκάρδια κι ευλογητικά  απευθύνθηκαν προς αυτά, τις οικογένειες τους και τους διακονητές της κατασκηνωτικής περιόδου. Επεσήμαναν στα παιδιά πως οι αρετές της αγάπης, της ταπείνωσης και της υπακοής χρειάζεται να καλλιεργούνται και να φυλάσσονται ως θησαυροί στη ζωή τους  ώστε η Χάρις του Θεού να εργαστεί στις ψυχές τους και να του καταστήσει Ουρανοπολίτες!

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων