06/11/2021 06/11/2021 Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021. Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχε και η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σταυρούλα Αντωνάκου έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως και στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Μητρόπολης και της Περιφέρειας...
06 Νοεμβρίου, 2021 - 11:51
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2021 - 11:37

Η Περιφέρεια αρωγός στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας

Διαδώστε:
Η Περιφέρεια αρωγός στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχε και η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σταυρούλα Αντωνάκου έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως και στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Μητρόπολης και της Περιφέρειας Αττικής.

Όπως επισημάνθηκε η Μητρόπολη εκτός από την παροχή συσσιτίων, τις κοινωνικές και φιλανθρωπικές της δράσεις διαθέτει σε ιδιόκτητη έκταση 60 στρεμμάτων στα Δερβενοχώρια (θέση Στεφάνη) για πάνω από 30 χρόνια, θερινή κατασκήνωση. Στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης φιλοξενούνται πάνω από 1.000 νέοι από τους επτά Δήμους που ποιμαίνει η Μητρόπολη (Περάματος, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Κορυδαλλού, Αγ. Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου). Όπως υπογραμμίστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιο, η κατασκήνωση φιλοξενεί νέους Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που προέρχονται από τις πιο ευαίσθητες κοινωνικά και οικονομικά οικογένειες των παραπάνω Δήμων.

Από την Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων της κατασκήνωσης οι οποίες υπέστησαν μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία «ΜΗΔΕΙΑ». Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από την κ. Αντωνάκου και τα υπηρεσιακά στελέχη να προχωρήσουν τις διαδικασίες με στόχο η Περιφέρεια Αττικής να χρηματοδοτήσει την εκπόνηση της αναγκαίας τεχνικής μελέτης καθώς και τις εργασίες που θα προσδιορίσει η εν λόγω μελέτη για τη συντήρηση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της κατασκήνωσης.

«Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει στην ενίσχυση του κοινωνικού έργου που επιτελεί για χιλιάδες συμπολίτες μας η Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας. Περιφέρεια Αττικής και Μητρόπολη Νίκαιας συνεργαζόμαστε για να συμβάλουμε στην βελτίωση και τη λειτουργία μιας πρότυπης κατασκηνωτικής μονάδας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη θα αναλάβουμε επιπλέον πρωτοβουλίες προκειμένου να βοηθήσουμε έμπρακτα τα ανθρωπιστικό και θεάρεστο έργο που πραγματοποιείται στην ευρύτερη περιοχή. Υπό το συντονισμό της κ. Αντωνάκου και των αρμόδιων υπηρεσιών μας θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια επίσπευσης των διαδικασιών που απαιτούνται για την υλοποίηση των έργων», επισήμανε ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά της η κ. Αντωνάκου, εξέφρασε την ικανοποίησή της καθώς σήμερα με απόφαση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη ξεκινά η προσπάθεια συντήρησης και αναβάθμισης των κατασκηνώσεων της Ι. Μ. Νίκαιας. «Με τον τρόπο αυτό στεκόμαστε δίπλα στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νίκαιας κ.κ. Αλέξιο και τους συνεργάτες του, για να συμβάλουμε και εμείς στην προσπάθεια που καταβάλει για να εξασφαλίσει λίγες μέρες χαράς και ξεγνοιασιάς σε νέους και νέες από ευαίσθητες οικονομικά και κοινωνικά περιοχές του Πειραιά», τόνισε η κ. Αντωνάκου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αλέξιος ευχαρίστησε θερμά, τόσο τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, όσο και την Αντιπεριφερειάρχη Σ. Αντωνάκου για την ουσιαστική συμβολή της Περιφέρειας στο έργο της Μητρόπολης. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος (βοηθός Επίσκοπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών), ο Διευθυντής Τεχνικών υπηρεσιών Πειραιώς και Νήσων Σ. Παγωτέλης και οι πατέρες Τιμόθεος Σταυρίδης, Γεώργιος Ζώρζος και Μπατιστάτος Γρηγόριος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων