13/09/2020 13/09/2020 Πανηγυρικός Εσπερινός θα τελεστεί αύριο το απόγευμα στις 7.30 στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου. Επίσης, ανήμερα της εορτής του Αγίου Βησσαρίωνος (15/9) θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ναό, ιερουργούντος και πάλι του Σεβασμιωτάτου. Εξάλλου, ο Άγιος Βησσαρίων είναι ο πολιούχος της Φιλιππιάδας.  Ο Άγιος...
13 Σεπτεμβρίου, 2020 - 22:35
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2020 - 22:21

Εορτασμός του Αγίου Βησσαρίωνος, πολιούχου της Φιλιππιάδος

Διαδώστε:
Εορτασμός του Αγίου Βησσαρίωνος, πολιούχου της Φιλιππιάδος

Πανηγυρικός Εσπερινός θα τελεστεί αύριο το απόγευμα στις 7.30 στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου. Επίσης, ανήμερα της εορτής του Αγίου Βησσαρίωνος (15/9) θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ναό, ιερουργούντος και πάλι του Σεβασμιωτάτου. Εξάλλου, ο Άγιος Βησσαρίων είναι ο πολιούχος της Φιλιππιάδας. 

Φωτό Αρχείου

Φωτό Αρχείου

Ο Άγιος Βησσαρίων καθιερώθηκε ως ο πολιούχος της Φιλιππιάδος όταν η έλευση της χαριτοβρύτου κάρας του εξάλειψε την τρομερή νόσο της πανώλης, που «θέριζε» για 14 ολόκληρους μήνες τόσο την πόλη όσο και την ευρύτερη περιοχή, έχοντας επιφέρει τον θάνατο σε περίπου 3.000 ανθρώπους.

Η περιοχή απαλλάχτηκε οριστικά από την φοβερή νόσο όταν, μετά από πρόσκληση των τοπικών αρχών, οθωμανικών και εκκλησιαστικών, έφθασε στην Φιλιππιάδα η ιερά και χαριτόβρυτος κάρα του αγίου Βησσαρίωνος, επισκόπου Λαρίσης του θαυματουργού, του και κτήτορος της Ιεράς Μονής Δουσίκου Πύλης Τρικάλων.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνα στη Φιλιππιάδα κτίστηκε τον 19ο αιώνα και έχει ένα περίτεχνο κωδωνοστάσιο, εξαιρετικό δείγμα επτανησιακής αρχιτεκτονικής από το 1912.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων