22/06/2019 22/06/2019 Στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης στην Φιλιππιάδα την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 και ώρα 10.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε η τελευταία για το εκκλησιαστικό έτος μηνιαία Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Μητροπόλεως. Στη σύναξη ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος και το θέμα που ανέπτυξε με τρόπο παραστατικό και...
22 Ιουνίου, 2019 - 9:49
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2019 - 9:14

«Η ταπείνωση είναι η πεμπτουσία του Ιερατικού ήθους»

Διαδώστε:
«Η ταπείνωση είναι η πεμπτουσία του Ιερατικού ήθους»

Στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης στην Φιλιππιάδα την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 και ώρα 10.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε η τελευταία για το εκκλησιαστικό έτος μηνιαία Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Μητροπόλεως.

Στη σύναξη ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος και το θέμα που ανέπτυξε με τρόπο παραστατικό και γλαφυρό ήταν : «Το Ιερατικό ήθος»

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε ευρύτερα στην λυτρωτική αποστολή του ποιμένα στον σύγχρονο κόσμο, στην αποστολή του να φέρει το μήνυμα της ελευθερίας από την εξουσία του διαβόλου καθώς και τις απαιτήσεις και τις δυσκολίες αυτού του εγχειρήματος. Τόνισε πως η πεμπτουσία του Ιερατικού και του Εκκλησιαστικού ήθους είναι η ταπείνωση.

Στην συνέχεια απαντώντας σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων κληρικών σχετικά με τον ρόλο του Ιερέα και την θέση του στην κοινωνία ανέφερε χαρακτηριστικά: »Η αίσθηση του πιστού ότι ο παπάς είναι στην εκκλησία και τελεί τις ιερές ακολουθίες, δείχνει ότι το λιμάνι είναι ενεργό και δεν είναι ένα λιμάνι παρατημένο. Το γεγονός ότι ο Ιερέας έστω και μόνος μέσα στην εκκλησία διαβάζει τον Εσπερινό παρέχει ασφάλεια στον πιστό. Δείχνει στον πιστό πως κάποιος προσεύχεται γι’ αυτόν».

Τέλος χαρακτηριστικά ανέφερε: «Στην Εκκλησία δεν πηγαίνουμε να μιλήσουμε για τον Θεό. Στην Εκκλησία πηγαίνουμε να μιλήσουμε στον Θεό και για να μας μιλήσει ο Θεός».

Μετά το πέρας της ομιλίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο για την εμπεριστατωμένη ομιλία του ενώ οι κληρικοί ενημερώθηκαν και για τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων