18/09/2020 18/09/2020 “Κανένας που έζησε κοντά στο Χριστό και όπως θέλει ο Χριστός, δεν αστόχησε, δεν απογοητεύτηκε, δεν απέτυχε” τονίζει στο μήνυμά του προς τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Σε άλλο σημείο του μηνύματος του ο Σεβασμιώτατος θέτει το ερώτημα προς...
18 Σεπτεμβρίου, 2020 - 11:57
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2020 - 12:04

“Κανένας που έζησε κοντά στον Χριστό δεν απέτυχε”

Διαδώστε:
“Κανένας που έζησε κοντά στον Χριστό δεν απέτυχε”

“Κανένας που έζησε κοντά στο Χριστό και όπως θέλει ο Χριστός, δεν αστόχησε, δεν απογοητεύτηκε, δεν απέτυχε” τονίζει στο μήνυμά του προς τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σε άλλο σημείο του μηνύματος του ο Σεβασμιώτατος θέτει το ερώτημα προς τους μαθητές, “χωρίς αξίες, χωρίς ιδανικά, χωρίς στηρίγματα, χωρίς πυξίδα, χωρίς οδηγό, χωρίς πίστη στο Θεό, έχετε σκεφθεί που μπορεί να καταλήξει ένας νέος;” και απαντά “ο Χριστός σαν παντοδύναμος Θεός έχει την δύναμη ν᾽ αλλάξει τη ζωή σου, να σε συγχωρήσει και να σε βοηθήσει, αρκεί να του το ζητήσεις με μια προσευχή”.

Ο Σεβασμιώτατος απέστειλε μήνυμα και προς τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων, στο οποία αναλυτικά γράφει:

Αγαπητά μου παιδιά,

Μέσα σε διαφορετικές συνθήκες λόγω του κορονοιού σας υποδέχεται σήμερα το Σχολείο σας στην έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς. Γι᾽ αυτό θα πρέπει όλοι να προσέχετε υπακούοντας στις οδηγίες των δασκάλων σας που πρέπει πάντοτε να αγαπάτε και να σέβεστε.

Πριν λίγες μέρες διαβάσαμε στα μέσα ενημέρωσης για ένα κοριτσάκι που πιάστηκε στην ουρά ενός μεγάλου χαρταετού και βρέθηκε ψηλά στο κενό να κάνει στροφές. Το παιδί αυτό συμμετείχε σε φεστιβάλ χαρταετού όταν μπλέχτηκε σε έναν μεγάλο χαρταετό με μακριά ουρά που το σήκωσε ψηλά στον αέρα. Το παιδί τρόμαξε πάρα πολύ, αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε καθώς έπεσε στην αγκαλιά του κόσμου που ήταν εκεί.

Το περιστατικό αυτό θα το λέγαμε σπάνιο. Υπάρχουν όμως άλλοι κίνδυνοι που εύκολα μπορεί ένα παιδί να μπλεχθεί. Τέτοιοι καθημερινοί κίνδυνοι είναι η πολύωρη απασχόληση με την τηλεόραση, το internet και τα βιντεοπαιχνίδια που πολλές φορές σας απορροφούν εις βάρος των μαθημάτων σας.

Ειδικοί λένε πως ένας μαθητής που είναι εθισμένος σε οθόνες και βιντεοπαιχνίδια και είναι για ώρες και ημέρες κολλημένος εκεί, δεν έχει επαφή ούτε με γονείς, ούτε με αδέλφια και ούτε με φίλους. Βρίσκεται καρφωμένος σε μια καρέκλα, παραμελεί τα μαθήματά του και χάνει άσκοπα τον καιρό του. Αν δε αυτό συνεχισθεί ίσως χάσει και την υγεία του.

Γνωρίζουμε πως και σείς τα παιδιά περνάτε δύσκολες στιγμές. Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, τότε που αντιμετωπίζετε προβλήματα και πολύ περισσότερο όταν κινδυνεύετε, θα έχετε νιώσει την ανάγκη να κρατάτε το χέρι του πατέρα ή της μητέρας σας.

Γι᾽ αυτές τις δύσκολες στιγμές θα σας έδινα μία συμβουλή.

Να γνωρίζετε ότι εκτός από τον πατέρα και την μητέρα σας θα υπάρχει πάντα δίπλα σας και ο Χριστός να σας βοηθήσει. Δώστε το χέρι σας να το κρατήσει ο Χριστός. Αν το κρατήσει το χέρι σας ο Χριστός, δεν έχετε τίποτε να φοβηθήτε. Όσο κρατάει το χέρι σας ο Χριστός, όλα τα άσχημα θα ξεπερνιούνται και θα νιώθετε μια απερίγραπτη σιγουριά και χαρά.

Αυτή η σιγουριά και χαρά που χαρίζει ο Χριστός και η σχέση μαζί του, εύχομαι να γεμίζει τις ψυχές σας.

Καλή και ευλογημένη χρονιά για όλους!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων