28/09/2020 28/09/2020 Τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Αλκίσωνος Μητροπολίτου Νικοπόλεως του Ομολογητού γιόρτασε χθες και σήμερα (Κυριακή 27 και Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου) η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης. Σήμερα το πρωί, κυριώνυμο ημέρα, τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος ανέλυσε τροπάρια από την ακολουθία...
28 Σεπτεμβρίου, 2020 - 22:30
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2020 - 22:31

Πανήγυρη Αγίου Ιερομάρτυρος Αλκίσωνος στη Νικόπολη

Διαδώστε:
Πανήγυρη Αγίου Ιερομάρτυρος Αλκίσωνος στη Νικόπολη

Τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Αλκίσωνος Μητροπολίτου Νικοπόλεως του Ομολογητού γιόρτασε χθες και σήμερα (Κυριακή 27 και Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου) η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης.

Σήμερα το πρωί, κυριώνυμο ημέρα, τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος ανέλυσε τροπάρια από την ακολουθία του Αγίου, εξάγοντας ωφέλιμα συμπεράσματα.

Την παραμονή, 27 Σεπτεμβρίου 2020, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου συμπαραστατουμένου από ιερείς της Μητροπόλεως παρουσία του Δημάρχου Πρέβεζας Νικολάου Γεωργάκου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. Αλκίσων Μιχαήλ, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Λεκατσά Πρεβέζης, αναφερθείς στην προσωπικότητα του τιμωμένου Αγίου, εστιάζοντας στις δοκιμασίες, τις θλίψεις, τους διωγμούς, τις κακουχίες και τέλος στον μαρτυρικό θάνατο που υπέστη για την αλήθεια του Χριστού και την ορθή πίστη. Εν συνεχεία, παραλληλίζοντας την βιωτή του Αγίου με την δική μας στάση ζωής, τόνισε πως μέσα από τις δοκιμασίες το σχέδιο του Θεού είναι να διδάξει την ταπείνωση, την υπομονή, την πίστη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων