29/08/2021 29/08/2021 Σήμερα 29η Αυγούστου συνεχίστηκαν στην πόλη της Ξάνθης οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Τίμιο Πρόδρομο. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης έλαβε χώρα η ακολουθία του Πανηγυρικού Όρθρου καθώς και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη εορτή της Αποτομής της Κάρας του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου. Προεξάρχων της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ήταν ο...
29 Αυγούστου, 2021 - 13:26
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2021 - 16:18

Η Ξάνθη τίμησε τον Πολιούχο της Τίμιο Πρόδρομο

Διαδώστε:
Η Ξάνθη τίμησε τον Πολιούχο της Τίμιο Πρόδρομο

Σήμερα 29η Αυγούστου συνεχίστηκαν στην πόλη της Ξάνθης οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Τίμιο Πρόδρομο. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης έλαβε χώρα η ακολουθία του Πανηγυρικού Όρθρου καθώς και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη εορτή της Αποτομής της Κάρας του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Προεξάρχων της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, με τον οποίο συνιερούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και ο Λαρίσσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο, περιστοιχιζόμενοι από ιερείς της Μητροπόλεως Ξάνθης.

Τα Αναλόγια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης πλαισιώθηκαν από τους χορούς του Ιεροψαλτικού Συλλόγου Ξάνθης «Γρηγόριος ο Πρωτοψάλτης», με πρωτοψάλτη τον Μουσικοδιδάσκαλο και Καθηγητή της Εκκλησιαστικής Σχολής Ξάνθης κ. Ιωάννη Κατσούλη, καθώς και των Ιεροψαλτών του Ιερού Ναού Ι. Νταβράζου και Χ. Διαφωνίδη.

Μεγάλη ήταν επίσης και η συμμετοχή των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών καθώς και του λαού της Μητροπόλεως.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τόσο τους προσκεκλημένους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς όσο και τις αρχές και τον λαό του τόπου για την συμμετοχή του στην εφετινή Πανήγυρη του Πολιούχου της Ξάνθης Τιμίου Προδρόμου.

Διαβάστε επίσης: Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Πολιούχο στην Ξάνθη

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων