27/05/2019 27/05/2019 Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, οι κληρικοί και το φιλοαναγνωστικό κοινό της Ξάνθης παρακολούθησαν την παρουσίαση του βιβλίου του π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου με τίτλο: «Η ενοχή της χαράς – Χτίζοντας χαμόγελα σε μια ζωή ευθύνης». Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Elisso της Ξάνθης με τη συμμετοχή και την συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, του βιβλιοπωλείου...
27 Μαΐου, 2019 - 21:45

Ο π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (π. Λίβυος) στη Μητρ. Ξάνθης

Διαδώστε:
Ο π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (π. Λίβυος) στη Μητρ. Ξάνθης

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, οι κληρικοί και το φιλοαναγνωστικό κοινό της Ξάνθης παρακολούθησαν την παρουσίαση του βιβλίου του π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου με τίτλο: «Η ενοχή της χαράς – Χτίζοντας χαμόγελα σε μια ζωή ευθύνης».

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Elisso της Ξάνθης με τη συμμετοχή και την συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, του βιβλιοπωλείου “Πυργελή” και των εκδόσεων “Αρμός”.

Την παρουσίαση άνοιξε με τον χαιρετισμό και το καλωσόρισμα του στον π. Χαράλαμπο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων ο οποίος τον ευχαρίστησε για το μακρινό ταξίδι που έκανε από την μεγαλόνησο Κρήτη στην ακριτική Θράκη.

Επίσης, απέδωσε ευχαριστίες στον Πρωτοσύγκελλο του Αρχιμ. Σωφρόνιο Γκουτζίνη, στο βιβλιοπωλείο “Πυργελή”, στις εκδόσεις “Αρμός” καθώς και στο ξενοδοχείο.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο π. Χαράλαμπος ο οποίος ανέλυσε τον τίτλο του βιβλίου του σημειώνοντας,«Πηγή της “ψευδούς” θρησκείας είναι η ανικανότητα να χαρείς, ή μάλλον η άρνηση της χαράς, ενώ η χαρά, δίχως αμφιβολία, αποτελεί καρπό της παρουσίας του Θεού. Έξω από τη χαρά όλα γίνονται δαιμονικά, μια βαθύτερη διαστροφή κάθε θρησκευτικής εμπειρίας. Μια θρησκεία φόβου, θρησκεία της ψευτοταπείνωσης, θρησκεία της ενοχής: τα πάντα είναι πειρασμοί και παγίδες. Οι «θρησκευόμενοι» άνθρωποι, κατά κάποιο τρόπο, βλέπουν τη χαρά με υποψία. Ένα αίσθημα ενοχής ή ηθικότητας δεν μας απελευθερώνει από τον κόσμο και τους πειρασμούς του. Η χαρά είναι το θεμέλιο της ελευθερίας, όπου καλούμαστε να σταθούμε. Πού, πώς και πότε διαστρεβλώθηκε και αμβλύνθηκε αυτή η ατμόσφαιρα του Χριστιανισμού; ―ή μάλλον, πού, πώς και πότε οι Χριστιανοί άρχισαν να κωφεύουν στη χαρά; Πού, πώς και πότε η Εκκλησία, αντί ν’ απελευθερώνει τους βασανισμένους ανθρώπους, άρχισε να τους εκφοβίζει και να τους τρομοκρατεί με σαδιστικό τρόπο;»

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου ακολούθησε συζήτηση του κοινού με τον π. Χαράλαμπο την οποία συντόνισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Σωφρόνιος Γκουτζίνης.

Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης- Βασίλης Χάδος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων